fbpx
Domov Koláče a zákusky Pečiem v Teleráne 8.2.24: Levanduľové pusinky s parížskou šľahačkou

Pečiem v Teleráne 8.2.24: Levanduľové pusinky s parížskou šľahačkou

Autorka Jana Štrbková
levanduľové pusinky s parížskou šľahačkou

Pusinky sú môj megaobľúbený dezert a všetci skalní fanúšikovia mojej stránky Medové motúzy to už vedia. Moje pusinky sú zvonka chrumkavé, krehučké a zvnútra mäkké ako penové cukríky. Teraz som do nich pridala nasekané kvietky voňavej levandule a naplnila ich čokoládovou šľahačkou. Nech sa páči, tu sú moje levanduľové pusinky s parížskou šľahačkou.

levanduľové pusinky s parížskou šľahačkou

Snehová láska: Levanduľové pusinky s parížskou šľahačkou

Pusinky sú môj megaobľúbený dezert a všetci skalní fanúšikovia mojej stránky Medové motúzy to už vedia. Moje pusinky sú zvonka chrumkavé, krehučké a zvnútra mäkké ako penové cukríky. Teraz som do nich pridala nasekané kvietky voňavej levandule a naplnila ich čokoládovou šľahačkou. Nech sa páči, tu sú moje levanduľové pusinky s parížskou šľahačkou. Koláče a zákusky pusinky, snehové pusinky, levanduľový dezert, pusinky s levanduľou a parížskym krémom European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 12 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

6 bielkov, štipka soli, 150 g preosiateho práškového cukru, 2 lyžice mandľových lupienkov, 1 lyžička sušených alebo čerstvých kvetov levandule
Na parížsku šľahačku: 500 ml smotany na šľahanie s obsahom tuku aspoň 33 %, 400 g kvalitnej horkej čokolády
Na dozdobenie: 300 g červených ríbezlí

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 100 C. Mandle opražíme dozlatista nasucho na panvici.
  2. Pripravíme si pusinky. Z bielkov, práškového cukru a štipky soli vyšľaháme nie veľmi pevný sneh. Pridáme práškový cukor a šľaháme ešte asi 5 minút, kým nie je sneh pevný a lesklý. Nakoniec pridáme ešte po lyžiciach mandle a kvety levandule.
  3. Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie. Pomocou dvoch polievkových lyžíc tvarujeme na papier pusinky, množstvo vystačí asi na 10 kusov. Každá pusinka musí mať okolo seba dostatok priestoru.
  4. Plech vložíme do rúry a pusinky sušíme 2 hodiny. Plochým nožom ich uvoľníme ešte teplé z papiera na pečenie a prenesieme na mriežku, necháme úplne vychladnúť.
  5. Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku. Čokoládu nalámeme na malé kúsky. Spolu so smotanou ju v hrnci postavíme na sporák a postupne privedieme do varu. V bode varu odstavíme, premiešame a šľahačku schladíme v nádobe so studenou vodou. Občas premiešame a vychladnuté dáme do druhého dňa do chladničky. Na druhý deň studenú šľahačku vyšľaháme dotuha.
  6. Parížsku šľahačku natrieme na pusinky, pridáme umyté a odkvapkané ríbezle a prikryjeme druhou pusinkou. Ihneď podávame.

Tip Medových motúzov

Nenaplnené pusinky vydržia v chladničke vo vzduchotesnej nádobe pokojne aj viac ako týždeň. Pred podávaním ich stačí len naplniť, napríklad aj obyčajnou šľahačkou, do ktorej primiešame lyžičku vanilkového cukru, pridáme bobuľové ovocie, ktoré máme po ruke a je hotovo.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1