fbpx
Domov Čo na obed Talianske krémové rizoto s červenou repou

Talianske krémové rizoto s červenou repou

Autorka Jana Štrbková
talianske krémové rizoto recept

Talianske krémové rizoto je vynikajúce s viacerými surovinami. Pre mňa je TOP v tejto verzii s mladou červenou repou alias cviklou. Vždy sa s ním musím podeliť, lebo by som dokázala na posedenie zjesť aj plný hrniec. Vyskúšajte a pridajte sa k milovníkom pravého talianskeho rizota.

talianske krémové rizoto recept
Talianske krémové rizoto je vynikajúce s viacerými surovinami. Pre mňa je TOP v tejto verzii s mladou červenou repou alias cviklou. Vždy sa s ním musím podeliť, lebo by som dokázala na posedenie zjesť aj plný hrniec. Vyskúšajte a pridajte sa k milovníkom pravého talianskeho rizota. Čo na obed Talianske krémové rizoto s červenou repou European
krémové cviklové rizoto recept, recept na krémové cviklové rizoto
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g červenej repy, 1 kg ryže typu Arborio, 200 g šalotky, 40 g cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, 2 vetvičky čerstvého tymiánu, 6 dl zeleninového vývaru, 5 dl bieleho vína, 1/2 lyžičky soli, štipku mletého bieleho korenia, 250 g masla, 100 g nastrúhaného parmezánu

Postup

  1. Červenú repu očistíme a nakrájame nadrobno.
  2. Šalotku nakrájame  nadrobno a spolu s jednou vetvičkou čerstvého tymiánu speníme na 2 lyžiciach olivového oleja.
  3. Keď bude šalotka orestovaná vyberieme tymián a pridáme ryžu s červenou repou a roztlačený cesnak, trochu orestujeme. Potom prilejeme biele víno, miešame, kým sa alkohol neodparí. Potom prilejeme len toľko vývaru, aby tekutina len mierne presahovala množstvo ryže. Pridáme soľ a biele korenie.
  4. Talianske rizoto je iné v tom, že v hrnci čoskoro začnú dochádzať tekutiny, preto sa počas varenia musí dolievať vývarom. A počas varenia kontrolujeme, či je ryža al dente, teda polotvrdá, podobne, ako keď varíme pravé talianske cestoviny.
  5. Medzitým ryžu miešame a prilievame vývar, až kým nemá rizoto tú správnu konzistenciu. 
  6. Potom skontrolujeme konzistenciu. Ak ryža vsiakla zvyšok oleja a vývaru, pridáme ešte trochu vývaru, parmezán, maslo, odstavíme a môžeme podávať.

Tip Medových motúzov

Talianske cviklové rizoto chutí najlepšie z mladučkej červenej repy.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1