Domov Koláče a zákusky TOP veľkonočná sladkosť: Snehové pusinky plnené citrónovým krémom

TOP veľkonočná sladkosť: Snehové pusinky plnené citrónovým krémom

Autorka Jana Štrbková
pusinky s citrónovým krémom

Na povrchu krehké a chrumkavé a vo vnútri vláčne ako penové cukríky. Snehové pusinky skrátka milujeme. Teraz na Veľkú noc ich máme doma plnené citrónovým krémom, ktorý poznáte aj pod anglickým názvom lemon curd cream.

pusinky s citrónovým krémom

TOP veľkonočná sladkosť: Snehové pusinky plnené citrónovým krémom

Na povrchu krehké a chrumkavé a vo vnútri vláčne ako penové cukríky. Snehové pusinky skrátka milujeme. Teraz na Veľkú noc ich máme doma plnené citrónovým krémom, ktorý poznáte aj pod anglickým názvom lemon curd cream. Koláče a zákusky pusinky, snehové pusinky, lemon curd cream, pusinky s citrónovým krémom, veľká noc European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 10 kúskov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Na pusinky: 6 bielkov, 180 g krupicového cukru, 180 g preosiateho práškového cukru
Na citrónový kréme (lemon curd cream): 4 biocitróny - šťava a kôra, 100 g zmäknutého masla, 150 g krupicového cukru, 6 žĺtkov

Postup

  1. Pripravíme si pusinky. Rúru predhrejeme na 100 ˚C.
  2. Z bielkov a krupicového cukru vyšľaháme šľahačom na miernych otáčkach nie veľmi tuhý sneh.
  3. Potom po lyžičkách pridávame asi každých 10 sekúnd práškový cukor a šľaháme na najvyšších otáčkach. Celé to trvá asi 6 - 8 minút. Sneh musí byť hladký, lesklý a po nabratí na lyžičku pekne držať špičku.
  4. Pripravíme si dva plechy vyložené papierom na pečenie.
  5. Pomocou dvoch polievkových lyžíc nanášame vedľa seba asi 20 okrúhlych väčších pusiniek. Na každý plech ich výjde 10. Nechávajme okolo nich dostatočný odstup, pretože pri pečení narastú.
  6. Plechy vložíme do rúry a na teplovzdušnom režime sušíme asi 2 hodiny. Potom ich vyberieme z rúry, opatrne oddelíme od papiera na pečenie a necháme na mriežke vychladnúť.
  7. Pripraváme si citrónový krém (lemon curd). Nad vodný kúpeľ postavme teplovzdornú misku. Pridáme citrónovú šťavu, nastrúhanú žltú citrónovú kôru, cukor a maslo. Miešame, kým sa maslo nerozpustí. Potom pridáme žĺtky a šľaháme niekoľko minút do zhustnutia. Trvá to asi 10 minút.
  8. Citrónový krém naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Nanesieme na plochú stranu pusinky a prikryjeme druhou pusinkou. 
  9. Ihneď podávame. 

Tip Medových motúzov

Tento recept je perfektný, pretože na pusinky použijem vaječné bielky a na žĺtkový krém zas žĺtky. A tak nič nevyjde navnivoč.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1