fbpx
Domov Koláče a zákusky Úžasný recept: Ovocné tartaletky s vanilkovým krémom

Úžasný recept: Ovocné tartaletky s vanilkovým krémom

Autorka Jana Štrbková
najlepší recept na vanilkové tartaletky

Tieto koláčiky, to je láska, ktorá vás nebude stáť veľa námahy. Sú to ovocné tartaletky s vanilkovým krémom. Podľa môjho receptu ich doma pripravíte skutočne jednoucho. A ten zážitok z ich chute je neopísateľný.

najlepší recept na vanilkové tartaletky

Úžasný recept: Ovocné tartaletky s vanilkovým krémom

Tieto koláčiky, to je láska, ktorá vás nebude stáť veľa námahy. Sú to ovocné tartaletky s vanilkovým krémom. Podľa môjho receptu ich doma pripravíte skutočne jednoucho. A ten zážitok z ich chute je neopísateľný. Koláče a zákusky vanilkové tartaletky, recept na tartaletky, výborné tartaletky European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 12 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

225 g hladkej špaldovej múky, 100 g mletých mandlí, 75 g medu, 175 g studeného masla nakrájaného na malé kocky, 1 veľký žĺtok
Na plnku: 500 ml plnotučného mlieka, štipka mletej vanilky, 6 žĺtkov, 100 g jemného krupicového cukru, 4 kopcovité lyžice vanilkového pudingu, 50 g masla, 500 g bobuľového ovocia

recept na vanilkové tartaletky

Vanilkové tartaletky. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Z múky, masla a cukru vypracujeme „drobeničku“. Pridáme žĺtok a miešame, kým sa zmes nespojí do cesta.
  2. Zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme aspoň na pol hodiny do chladničky.
  3. Rúru predhrejeme na 180 °C. Košíčky na pečenie vymastíme maslom.
  4. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, plátmi cesta naplníme formičky, prečnievajúce okraje odrežeme.
  5. Dno prepichneme párkrát vidličkou.
  6. Pečieme asi 20 minút. Vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť.
  7. Pripravíme si plnku. Do misy nalejeme studenú vodu.
  8. Vo vodnom kúpeli uvaríme mlieko s vanilkou, odstavíme.
  9. Vyšľaháme žĺtka s cukrom a na záver pridáme pudingový prášok.
  10. Za stále ho miešania prilejeme k žĺtkovej zmesi pol hrnčeka teplého mlieka.
  11. Prenesieme do hrnca s mliekom, vo vodnom kúpeli privedieme do varu a miešame do zhustnutia.
  12. Zmes precedíme cez sito do misy a vložíme do misy so studenou vodou, postupne zašľahávame maslo.
  13. Zakryjeme potravinárskou fóliou tak, aby úplne priľnula na plnku a nevznikla kožka.
  14. Každý košíček naplníme krémom a bobuľovým ovocím.
  15. Posypeme práškovým cukrom a ozdobíme zelenými lístkami mäty.

Tip Medových motúzov

Namiesto bobuľového ovocia môžete na zdobenie použiť aj na plátky nakrájané kivi.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1