Domov Jednoduché Úžasný recept z kvásku: Kváskový pita chlieb

Úžasný recept z kvásku: Kváskový pita chlieb

Autorka Jana Štrbková
kváskový pita chlieb recept

Pita chlieb zbožňujem najmä v období grilovačiek. Pekný, tenký chrumkavý kúsok rozkrojím, naplním mäsom, zeleninou a nejakým skvelým domácim dipom. Mňam. Pre mňa je takýto kváskový pita chlieb skrátka nenahraditeľný. vyskúšajte, a uvidíte, že bude aj pre vás.

kváskový pita chlieb recept

Úžasný recept z kvásku: Kváskový pita chlieb

Pita chlieb zbožňujem najmä v období grilovačiek. Pekný, tenký chrumkavý kúsok rozkrojím, naplním mäsom, zeleninou a nejakým skvelým domácim dipom. Mňam. Pre mňa je takýto kváskový pita chlieb skrátka nenahraditeľný. vyskúšajte, a uvidíte, že bude aj pre vás. Jednoduché kváskový pita chlieb, recept na kváskový pita chlieb, recept na pita chlieb z kvásku European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 kusov Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Rozkvas: 60 g hladkej špaldovej múky, 60 ml vody, 2 lyžice ražného alebo špaldového kvásku
Cesto: 100 g rozkvasu, 130 g hladkej špaldovej múky, 80 ml vody, 1 lyžica oleja, 1/2 lyžičky soli

pita chlieb z kvásku recept

Pita chlieb z kvásku. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Pripravíme si rozkvas špaldovú múku preosejeme, pridáme vodu a kvások. Zmiešame a prikryjeme fóliou. Necháme  odpočívať asi 10 - 12 hodín. 
  2. Pripravíme si cesto. Do rozkvasu pridáme preosiatu múku, vodu, soľ, olej. Vymiesime vláčne cesto, ktoré sa oddeľuje od misky aj od ruky. Prikryjeme a necháme postáť pol hodinu. Potom ešte trochu premiesime. Opäť prikryjeme a necháme kvasiť asi 3 hodiny.
  3. Cesto vyberieme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 6 rovnakých častí. Každú časť vyvaľkáme do tvaru kruhu asi s hrúbkou asi 3 mm.
  4. Hotové chlebíky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme fóliou a necháme ešte postáť ešte aspoň hodinu. Fóliu odstránime.
  5. Rúru si vyhrejeme na 220 ˚C.
  6. Pečieme asi 8 - 10 minút, kým sa nenafúknu. 
  7. Podávame ihneď. Ak chcem, aby nestvrdli, zabaľme ich do bavlnenej utierky.

Tip Medových motúzov

Pita chlieb môžete pripraviť aj na liatinovej panvici s hrubým dnom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1