fbpx
Domov Vianočné pečenie Úžasný tekvicový cheesecake

Úžasný tekvicový cheesecake

Autorka Jana Štrbková
Recept na vianočný tekvicový cheesecake

Úžasný tekvicový cheesecake je najlepší s vianočným korením a s vanilkou. Je krémový a lahodný, pretože obsahuje špeciálnu ingredienciu. Je ňou šťavnatá a zdravá tekvica. Úžasný tekvicový cheesecake je preto  láska, ktorej podľahnú všetci gurmáni.

Toto je môj špeciálny vianočný tekvicový cheesecake.  Upečiete ho bez klasického cukru, len s medom. Rozvonia ho perníkové korenie a pravá vanilka.

JANA ŠTRBKOVÁ

ZAMILUJTE SA SPOLU SO MNOU… DO ADVENTNÉHO PEČENIA.

Tento úžasný tekvicový cheesecake obsahuje poctivé domáce suroviny a je taký chutný, že sa určite stane jedným z vašich najobľúbenejších vianočných superkoláčov. Výhodou tohoto cheesecakeu je, že si môžeme sami regulovať množstvo cukru, ktoré sme použili, alebo ho pripraviť aj úplne bez neho. Domáce medovníčky môžeme upiecť len s medom a do plnky môžeme pridať tiež namiesto cukru pravý sladučký med, ktorý má skvelú chuť a navyše je aj veľmi zdravý. Ako včelárka odporúčam na pečenie medovníčkov a do plnky v tomto recepte slnečnicový med. Má krásnu, karamelovú farbu a výraznú, medovú chuť. Slnečnicový med máme takmer celoročne v ponuke u nás vo včelnici Medové motúzy.

A prečo použiť do tohoto koláča tekvicu?

Lebo tekvica je veľmi šťavnatá, chutná a zdravá. Koláčik s ňou je veľmi vláčny a zaujímavý. Ako dobrotu aj liek ju využívali už staré národy a dnes vieme, že je vynikajúcou plodinou, ktorá podporuje látkovú výmenu a je súčasťou detoxikačných kúr.

Recept na vianočný tekvicový cheesecake

Úžasný tekvicový cheesecake

Recept na najlepší tekvicový cheesecake, do ktorého sa pre jeho skvelú medovníkovú chuť určite zamilujetem Vianočné pečenie tekvicový cheesecake, tekvicové recepty, vianočné recepty, tekvica, cheesecake Americká kuchyňa
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 2100 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

Potrebujeme na 1 tortovú formu s priemerom 18 - 20 cm:

350 g medového cesta alebo medovníčkov, 100 g vlašských orechov, 100 g masla + na vymastenie formy
Na plnku:
1 malú muškátovú tekvicu, 300 g riccoty, 125 g čerstvého smotanového syra typu žervé, 2 lyžice trstinového cukru, 4 lyžice medu, 1 lyžičku vanilkovej pasty, 1 lyžičku perníkového korenia, 35 g kukuričného škrobu, 3 vajíčka
Na posýpku:
3 lyžice pomletých detských piškót
Na ozdobu:
plátky pečenej tekvice, 1 lyžica trstinového cukru alebo medu, 1 lyžička mletej škorice

Postup

Postup:

  • Rúru vyhrejeme na 180 ˚C, tortovú formu vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie.
  • Medovníkové cesto rozdrvíme najemno. Orechy nasekáme nadrobno. Maslo rozpustíme a nalejeme na zmes medovníkov a orechov, prstami premiešame.
  • Zmes vtlačíme na dno aj po okrajoch formy, vytvoríme tak akoby košík. Dáme do rúry a pečieme asi 10 minút.
  • Tekvicu rozrežeme, jadierka vydlabeme lyžicou, dužinu posypeme trstinovým cukrom a pečieme asi 30 minút do zmäknutia. Potom vydlabeme upečenú dužinu a rozmixujeme. Na plnku budeme potrebovať asi 300 g pyré.
  • Teplotu v rúre zmiernime na 120 ˚C a na jej dno vložíme hlboký plech s vodou.
  • Tekvicové pyré vyšľaháme s riccotou, smotanovým syrom, medom, vanilkou, korením a škrobom. nakoniec po jednom zašľaháme vajcia.
  • Náplň vylejeme do pripraveného korpusu a vložíme do rúry.
  • Pečieme asi hodinu, kým okraje koláča nie sú pevné, no stred je ešte stále trochu trasľavý. Necháme v rúre úplne vychladnúť.
  • Dáme do chladničky stuhnúť aspoň na dve hodiny.
  • Vychladnutý cheesecake posypeme piškótovými omrvinkami a ozdobíme pečenými plátkami tekvice.

Tip Medových motúzov

Cheesecake najlepšie chutí, ak si ho pripravíte deň vopred. Krásne stuhne a chute sa dokonale spoja.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1