fbpx
Domov Tipy a triky V zime si dajte bruselské kapustičky: Je to ružičkový kel

V zime si dajte bruselské kapustičky: Je to ružičkový kel

Autorka Nika Lucáková
ružičky ružičkového kelu

Ako nakúpiť a uvariť najlepšie kúsky

Odporúčame vyberať si skôr menšie a svetlozelené pevné hlávky, ktoré nemajú žiadne žlté a zoschnuté lístky. Pred varením z nich odstráňte vrchné lístočky a zo spodnej strany ich treba nakrojiť do kríža. Vďaka tomu by sa mali uvariť čo najrovnomernejšie a nemali by byť vnútri ešte surové. A nevarte ich pridlho, aby sa nerozvarili na kašu. Dajte ich do polievky alebo krátko opekajte na panvici najlepšie so slaninkou, orechmi aj čili. Alebo na masle a potom posypané poriadnu porciou strúhaného syra, najlepšie parmezánu.

Nezabudnite na rascu

A nezabrzdite sa pri vychutnávaní tejto dobroty, aj keď sa správa v tele ako iná kapustovitá zelenina. Vytvára trochu viac plynov. 😊 Niektorých to možno odrádza ale nás teda vo vychutnávaní určite nie.  Aj tu pomôže pri varení trochu rasce a po jedle trebárs mätový čaj.

Vynikajúci ružičkový kel
Ružičkový kel je prvotriedne chutná zimná zelenina. Foto: Jana Štrbková

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1