Domov Vianočné pečenie Vanilkové rožky od mamičky

Vanilkové rožky od mamičky

Autorka Jana Štrbková
vanilkové rožky od mamičky

Pre mňa sú vanilkové rožky od mamičky vždy tie najlepšie. Ukrývajú v sebe pražené lieskovce a kopec masla. No a nakoniec ich konce vždy namáčame do horkej alebo mliečnej čokolády. Áno, sú úžasné…

vanilkové rožky od mamičky

Vanilkové rožky od mamičky

Najlepší recept na vanilkové rožky od mamičky s praženými lieskovcami. Vianočné pečenie vanilkové rožky od mamičky, vanilkové rožky, vianočné pečivo, Vianoce European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 60 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Na cesto:
280 g hladkej múky, 60 g práškového cukru, 50 g lieskovcov, 30 g olúpaných mandlí, 210 g zmäknutého masla
Na obalenie:
2 vanilkové cukry, 130 g práškového cukru
Na polevu:
100 g vysokopecentnej horkej čokolády

vanilkové rožky od mamičky s čokoládou

Najpepší recept na vanilkové rožky od mamičky. Príprava, foodstyling a foto: Jana Štrbková

 

Postup

1. Lieskové orechy a mandle opražíme nasucho na panvici, asi 5 - 7 minút, miešame, aby sa nepripálili. Zomelieme. 
2. Pripravíme si cesto. Zo všetkých ingrediencií na cesto vypracujeme hladkú hmotu. Zabalené do fólie dáme na 20 minút do chldničky. Rúru predhrejeme na 180 °C.
3. Na doske posypanej múkou vypracujeme z cesta dlhý valček.
4. Postupne z neho odkrajujeme a rukami vyformujeme podkovičku alebo tvar rožteka. Ukladáme postupne na plech vystlaný papierom na pečenie. Pomáhajú aj silikónové formy, ktoré vám zaručia, že budete mať rožteky úplne rovnaké ako z výrobne. Ja mám rada väčšie rožteky, potom nemám také špinavé svedomie, že som ich zjedla veľa 🙂
5. Pečieme asi 10 - 12 minút, dávame pozor, aby rožteky priveľmi nezhnedli.
6. Ešte teplé obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. 
7. Roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu. Končeky pocukrovaných rožtekov do nej namočíme a necháme na mriežke vyschnúť.

vanilkové rožky od mamičky

Vynikajúcu chuť týmto vanilkovým rožkom dodáva vysokopercentná čokoláda. Príprava, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

recept je vynikajúcei aj vetdy, keď do cesta pridáme len pražené lieskovce.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1