fbpx
Domov Vianočné pečenie Vanilkové rožky od mamičky

Vanilkové rožky od mamičky

Autorka Jana Štrbková
vanilkové rožky od mamičky

Pre mňa sú vanilkové rožky od mamičky vždy tie najlepšie. Ukrývajú v sebe pražené lieskovce a kopec masla. No a nakoniec ich konce vždy namáčame do horkej alebo mliečnej čokolády. Áno, sú úžasné…

vanilkové rožky od mamičky

Vanilkové rožky od mamičky

Najlepší recept na vanilkové rožky od mamičky s praženými lieskovcami. Vianočné pečenie vanilkové rožky od mamičky, vanilkové rožky, vianočné pečivo, Vianoce European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 60 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Na cesto:
280 g hladkej múky, 60 g práškového cukru, 50 g lieskovcov, 30 g olúpaných mandlí, 210 g zmäknutého masla
Na obalenie:
2 vanilkové cukry, 130 g práškového cukru
Na polevu:
100 g vysokopecentnej horkej čokolády

vanilkové rožky od mamičky s čokoládou

Najpepší recept na vanilkové rožky od mamičky. Príprava, foodstyling a foto: Jana Štrbková

 

Postup

1. Lieskové orechy a mandle opražíme nasucho na panvici, asi 5 - 7 minút, miešame, aby sa nepripálili. Zomelieme. 
2. Pripravíme si cesto. Zo všetkých ingrediencií na cesto vypracujeme hladkú hmotu. Zabalené do fólie dáme na 20 minút do chldničky. Rúru predhrejeme na 180 °C.
3. Na doske posypanej múkou vypracujeme z cesta dlhý valček.
4. Postupne z neho odkrajujeme a rukami vyformujeme podkovičku alebo tvar rožteka. Ukladáme postupne na plech vystlaný papierom na pečenie. Pomáhajú aj silikónové formy, ktoré vám zaručia, že budete mať rožteky úplne rovnaké ako z výrobne. Ja mám rada väčšie rožteky, potom nemám také špinavé svedomie, že som ich zjedla veľa 🙂
5. Pečieme asi 10 - 12 minút, dávame pozor, aby rožteky priveľmi nezhnedli.
6. Ešte teplé obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. 
7. Roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu. Končeky pocukrovaných rožtekov do nej namočíme a necháme na mriežke vyschnúť.

vanilkové rožky od mamičky

Vynikajúcu chuť týmto vanilkovým rožkom dodáva vysokopercentná čokoláda. Príprava, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

recept je vynikajúcei aj vetdy, keď do cesta pridáme len pražené lieskovce.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1