fbpx
Domov Vianočné pečenie Dobrota, ktorú pečiem v Teleráne: Vanilkové rožky s medom

Dobrota, ktorú pečiem v Teleráne: Vanilkové rožky s medom

Autorka Jana Štrbková
Vanilkové rožky s medom obalené v poriadnej dávke práškového cukru.

Sme včelárska rodina a tak u nás doma nemôžu chýbať vanilkové rožky s medom. Tento recept ma môžete vidieť pripravovať aj naživo, 20.12. 2023 v Teleráne na Markíze. Na ich prípravu vždy používame med z našej včelnice, pre svoju výraznú chuť je ideálny slnečnicový. Recept na tieto vanilkové rožky s medom je výnimočný, pretože do neho nemusíte pridať ani gram klasického repného cukru. Používam totiž len med a cukor z kokosových kvetov. Ak však rožky túžite obaliť v zemsi práškového a vanilkového cukru, nič vám nebráni :-). Ja som to urobila tiež.

Med a vianočné koláčiky patria k sebe. Používam ho na prípravu medovej rolády, medovníčkov, ale aj týchto úžasných vanilkových rožkov s medom a s poriadnou dávkou kakaa. 

Jana Štrbková

ZAMILUJTE SA SPOLU SO MNOU… DO VIANOČNÉHO PEČENIA.

Vanilkové rožky sú vianočný evergreen, ktorý nesmie chýbať ani v jednej slovenskej domácnosti. Ja sama mám na ne aspoň štyri vynikajúce recepty a fakt sa neviem rozhodnúť, ktorý z nich je najlepší. Čo ale určite viem, že tento je stopercentne najzaujímavejší. 

Vanilkové rožky s medom obalené v poriadnej dávke práškového cukru.

Vanilkové rožky s medom

Vanilkové rožky s medom sú vynikajúca dobrota na vianočné pečenie, ktoré si najviac užijete spolu s deťmi. Vianočné pečenie vanilkové rožky, vanilkové rožky bez cukru, vanilkové rožky s medom European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 12 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.7/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

Na 50 kúskov:
200 g medu, 50 g hnedého cukru (alebo cukru z kokosových kvetov), 70 g masla
1 lyžička perníkového korenia, 50 g mletých mandlí, 200 g mletých vlašských orechov, 150 g hladkej špaldovej múky (alebo pšeničnej múky), 1 lyžica kakaa (alebo karobu), 2 lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov (kúpite v dm drogerie markt), 2 vajíčka, na obalenie preosiaty práškový cukor a 1 – 2 balenia vanilkového cukru 

Postup

  1. Med, maslo a hnedý cukor dáme do hrnca, ohrejeme a miešame, kým sa všetko nerozpustí a nespojí. Pridáme perníkové korenie, asi 3 PL vody a mleté mandle.
  2. Múku, kakao a prášok do pečiva dáme do misy, postupne pridáme rozšľahané vajcia, medovú zmes a mleté vlašské orechy. Ak je cesto priveľmi riedke, môžeme ešte pridať trochu múky.
  3. Hotové cesto dáme do chladničky a necháme odležať cez noc.
  4. Vychladnuté cesto necháme 30 minút pri izbovej teplote, vytvoríme valček, nakrájame asi na 50 kúskov a vyformujeme rožteky. Poukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie a potom vo vyhriatej rúre pečieme 10 minút.
  5. Ešte za horúca obaľujeme rožteky v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
    Vynikajúce vanilkové rožky s medom. do ktorých sa zamilujete.

    Vanilkové rožky s medom

Tip Medových motúzov

Ak nchcete obaľovať rožteky v cukrw, môžete namiesto neho použiť aj najemno zomletú mandľovú múku.

Ešte si prečítajte

2 komentáre

Silvinka 13. decembra 2019 - 11:12

Este by som sa chcela spytat ci je mozne tu muku vyhodit uplne…alebo je nutne nahradit mukou…v mojom pripade bezlepkovou..
Dakujem

Odpoveď
Jana Štrbková 13. decembra 2019 - 14:46

Dobrý deň Silvinka, recept som neskúšala s bezlepkovou múkou. Ak by ste sa odhodlali na tento experiment, určite mi dajte viedieť, či sa podaril. Krásne vianočné pečenie prajemm. Jana

Odpoveď

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1