fbpx
Domov Jednoduché Varené víno s medom

Varené víno s medom

Autorka Jana Štrbková
Červené varené víno

Červené varené víno s medom je plné tajomných korení a rozpáli krv v žilách. Recept som pre vás pripravila s nádejou, že aj v chladnej zime zohreje ako láska. Najradšej mám odrodu andré. Takže na lásku!

Odrodu červeného vína andré milujem pre jeho chuť zrelých trniek a trpkosť, ktorá sa usadí na jazyku aj podnebí. Vynikajúca vínna réva tohto druhu sa pestuje v malokarpatskej oblasti a tak toto víno zoženiete u každého dobrého vinára v okolí Malých Karpát. Čím menšieho, tým lepšie, lebo sa so svojím vínkom dôkladnejšie „pomazná“. Už samotná táto odroda je čarovná, no keď si z nej pripravíme varenú dobrotu, podmaní si aj tie najmaškrtnejšie jazýčky.

Červené varené víno

Varené víno s medom

Najlepší recept na červené varené víno Jednoduché varené víno, párty recepty, nápoje European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 l červeného vína odroda André, 5 lyžíc medu, 1 celú škoricu, 1 lyžicu klinčekov, 4 kusy badyánu, plátky pomaranča na ozdobu.

Postup

  1. Do hrnca nalejeme víno, pridáme korenia a privedieme do varu.
  2. Plameň stiahneme na minimum.
  3. Do hrnčeka dáme med (alebo medovinu), ktorý necháme ohriať vo vodnom kúpeli, aby bol tekutý a naporcujeme ho do pohárikov.
  4. Potom ho zalejeme horúcim vínom s korením. 

Tip Medových motúzov

Každý pohárik ozdobíme nakoniec plátkom pomaranča.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1