Domov Veľká noc Veľkonočná pochúťka: Šunka s bylinkami v aspiku

Veľkonočná pochúťka: Šunka s bylinkami v aspiku

Autorka Jana Štrbková
recept na šunku v aspiku

Mňam, šunka s bylinkami v aspiku, to je špecialitka, ktorá vás dostane. Táto pochúťka pochádza z oblasti Burgundska vo Francúzsku. Je elegantným predjedlom pre návštevy, ale aj vynikajúcou pochúťkou na obed. Pripravujem ju veľmi rada.

recept na šunku v aspiku

Veľkonočná pochúťka: Šunka s bylinkami v aspiku

Mňam, šunka s bylinkami v aspiku, to je špecialitka, ktorá vás dostane. Táto pochúťka pochádza z oblasti Burgundska vo Francúzsku. Je elegantným predjedlom pre návštevy, ale aj vynikajúcou pochúťkou na obed. Pripravujem ju veľmi rada. Veľká noc Veľkonočná pochúťka: Šunka s bylinkami v aspiku European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

2 malé cibule, 5 stoniek petržlenovej vňate, 4 stonky nasekanej petržlenovej vňate, 10 guľôčok celého čierneho korenia, 1,8 kila neúdeného bravčového kolena, 3 mrkvy, 2 stonky stonkového zeleru, 2 bobkové listy, 2 vetvičky čerstvého tymiánu, 750 ml suchého vína, 30 g želatíny, morská soľ, 450 g neúdenej varenej šunky, 2 šalotky, 1 strúčik cesnaku

šunka v aspiku recept

Najlepšia šunka v aspiku. Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling: Jana Štrbková

Postup

  1. Cibule ošúpeme a každú prerežeme na tri časti. Mrkvy ošúpeme a prerežeme na polovice. Stonkový zeler zbavíme vláskov a pozdĺžne rozkrojíme. Varenú údenú šunku nakrájame na kocky. Šalotky nakrájame nadrobno. Cesnak pretlačíme.
  2. Cibuľu, stonky petržlenu, čierne korenie, nožičky, mrkvu, zeler, bobkový list, tymián, víno zalejeme asi 4,5 l vody a privedieme do varu. Znížime na nízky oheň a varíme asi 2 a pol hodiny. Precedíme cez jemnú gázu do menšieho hrnca a redukujeme na dva litre.
  3. Oddeľte 350 ml vývaru, posypte želatínou a nechajte odpočinúť 10 minút bez miešania. Želatínovú zmes zmiešajte so zostávajúcim vývarom a počkajte 8 – 12 minút, kým začne mierne hustnúť.
  4. Nasekanú petržlenovú vňať, na kocky nasekanú šunku, najmeno nakrájanú šalotku a pretlačený cesnak rozložíme vo forme – uzatvárateľnej potravinovej nádobe, zalejeme želatínou. Prikryjeme potravinovou fóliou, zatvoríme a dáme aspoň na dvanásť hodín do chladničky.
  5. Pred servírovaním vyberte z chladničky, preklopte na dosku, nakrájajte na plátky a podávame s Dijónskou horčicou, kyslými uhorkami a chlebom. V chladničke vydrží tri dni.
vynikajúcei recept na šunku v aspiku

Veľkonočná dobrota, šunka v aspiku. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

Do receptu môžete pokojne použiť aj uvarený hrášok.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1