fbpx
Domov Jednoduché Výborný recept od babičky: Jablkové pité

Výborný recept od babičky: Jablkové pité

Autorka Nika Lucáková
recept na jablkove pite

Klasika všetkých jablkovývh koláčov, to je jablkové pité. Je to záračný koláč, ktorý vždy chutí úžasne a preto nesmie chýbať ani u nás, v Medových motúzoch.

recept na jablkove pite

Výborné recept od babičky: Jablkové pité

Klasika všetkých jablkovývh koláčov, to je jablkové pité. Je to záračný koláč, ktorý vždy chutí úžasne a preto nesmie chýbať ani u nás, v Medových motúzoch. Jednoduché Výborný recept od babičky: Jablkové pité European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 plech Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Na cesto: 300 g hladkej múky, 1/2 balíčka prášku 
do pečiva, 3 žĺtky, 200 g masla, 3 lyžice studenej vody, 60 g práškového cukru, 1 vajce na potretie

Na plnku: asi 1,2 kg jabĺčok, 150 g krupicového cukru, 150 g nadrobno nasekaných vlašských orechov, 100 g hrozienok, mletú škoricu, práškový cukor na posypanie

recept na jablkové pité

Jablkové pité. Príprava receptu a foodstyling: Veronika Lucáková, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva, s cukrom, nastrúhaným maslom, so žĺtkami aj so studenou vodou.
  2. Vypracujeme hladké cesto.
  3. Cesto zabalíme do potravinovej fólie  a na 10 minút ho dáme do chladničky.
  4. Medzitým si pripravíme plnku. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenké plátky. V mise ich spojíme s cukrom, so škoricou, s hrozienkami aj s nakrájanými orechmi.
  5. Odpočinuté cesto rozdelíme na dva rovnaké diely a každý rozvaľkáme na veľkosť plechu. Plech vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie a vložíme doň jeden plát cesta.
  6. Na cesto rozdelíme rovnomerne všetku plnku a prikryjeme ju druhým plátom cesta. Cesto ešte popicháme vidličkou a potrieme dobre rozšľahaným vajcom.
  7. Pečieme pri teplote 180 °C aspoň 30 minút, podľa potreby aj o čosi dlhšie.
  8. Upečené pité necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a potom nakrájame.

Tip Medových motúzov

Ak máme veľmi šťavnaté, vodnaté jablká, môžeme pridať do plnky aj lyžicu strúhanky.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1