Domov Čo na obed Výborný tip na obed: Dusené hovädzie mäso na hrášku

Výborný tip na obed: Dusené hovädzie mäso na hrášku

Autorka Jana Štrbková
hovädzir mäso na hrášku recept

Výborné dusené hovädzie mäso na hrášku s opečenou čerstvou klobáskou. To je vynikajúci a sýty obed, ktorý bude chuitiť všetkým gurmánom. A pre kuchárky je veľmi jednoduchý na prípravu.

hovädzir mäso na hrášku recept

Výborný tip na obed: Dusené hovädzie mäso na hrášku

Výborné dusené hovädzie mäso na hrášku s opečenou čerstvou klobáskou. To je vynikajúci a sýty obed, ktorý bude chutiť všetkým gurmánom A pre kuchárky je veľmi jednoduchý na prípravu. Čo na obed hovädzie mäso, hovädzie mäso na hrášku, hovädzina na hrášku European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

300 g hovädzieho pliecka, čierne korenie, mletá červená paprika, 1 lyžica horčice, 2 PL bravčovej masti, 1 cibuľa, 150 g čerstvej údenej klobásy, 150 g hrášku, 

1 lyžica masti, 1 menšia cibuľa / šalotka, 2 mrkvy, 1 petržlen, , 2 stonky stonkového zelera, 1 lyžica horčice, 20 ml suchého bieleho vína, 100 ml vody, 100 ml sladkej smotany, mleté čierne korenie

Postup

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno.
  2. Klobásu nakrájame na tenké kolieska.
  3. Hovädzie zadné nakrájame na plátky.
  4. Každý plátok hovädzieho naklepeme, osolíme, okoreníme čiernym mletým korením, posypeme červenou paprikou.
  5. Z jednej strany potrieme plátky horčicou.
  6. Na panvici s hrubým dnom rozpálime masť. V rozpálenej masti sprudka opečieme plátky najskôr z jednej strany. Potom ich kliešťami otočíme a sprudka opečieme aj z druhej strany.
  7. Mäso vyberieme z panvice. Oheň zmiernime.
  8. Vo výpeku dozlatista na miernom ohni pomaly opražíme cibuľu.
  9. Pridáme 100 ml horúcej vody a pomaly redukujeme tekutinu asi na tretinu.
  10. Mäso nakrájame na rezance. Pridáme k opraženej cibuli. Pridáme nakrájanú klobásu. Miešame, aby sa mäso ani klobáska nepripálili. Pridáme mrazený hrášok a chvíľku recetujeme. Podlejeme ešte asi 200 ml vriacej vody.
  11. Prikryté dusíme na miernom ohni, až kým mäso nezmäkne.  Ak je potrebné, ešte podlejeme horúcou vodou.
  12. Zvyčajne stačí na dovarenie 40 - 50 minút.

Tip Medových motúzov

Hovädzie na hrášku podávame s hráškovou ryžou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1