Domov Jednoduché Vynikajúca kvásková bábovka s kakaom

Vynikajúca kvásková bábovka s kakaom

Autorka Jana Štrbková
kvásková bábovka s kakaom

Kvásková bábovka s kakaom, to je dobrota. Výborne sa chrumká na raňajky s kakaom či bielou kávou. Pripravte si ju spolu so mnou a potešte celú rodinu.

kvásková bábovka s kakaom

Vynikajúca kvásková bábovka s kakaom

Kvásková bábovka s kakaom, to je dobrota. Výborne sa chrumká na raňajky s kakaom či bielou kávou. Pripravte si ju spolu so mnou a potešte celú rodinu. Jednoduché kvásková bábovka, vynikajúca kvásková bábovka, kvýsková bábovka recept, kvások, recepty z kvásku, kváskové recepty European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 forma Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Rozkvas: 2 lyžice špaldového (ražného) kvásku, 70 g špaldovej (ražnej) hladkej múky, 70 ml vlažnej vody
Cesto: 120 g rozkvasu, 80 ml vlažného mlieka mlieka, 250 g špaldovej hladkej múky, 40 g kryštálového cukru, 40 g rozpusteného masla, štipku soli
Plnka: 100 g masla, 70 g kryštálové cukru, 1 vanilkový cukor, 4 lyžice kakaa, pol lyžičky mletej cejlónskej škorice
Na potretie: 2 lyžice roztopeného masla
Na posypanie: práškový cukor

Kvásková bábovka s kakaom

Kvásková bábovka s kakaom. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Pripravíme si rozkvas. Kvások v miske zmiešame s múkou a vodou, nádobu prikryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 6 hodín.
  2. Suroviny na cesto vypracujeme dohladka. Necháme kysnúť prikryté potravinovou fóliou na teplom mieste asi 2 a pol hodiny. Počas kysnutia cesto dva-tri-krát prekladáme.
  3. Bábovkovú formu vymastíme maslom.
  4. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Malo by mať hrúbku asi centimeter.
  5. Pripravíme si plnku. Maslo roztopíme, primiešame oba cukre, kakao a škoricu. Natrieme ho plnkou. Cesto zvinieme do rolády. Konce zahneme a dobre pritlačíme, aby plnka nevytiekla. Cesto jemne pretočíme do tvaru špirály a vložíme do bábovkovej formy. 
  6. Necháme prikryté kysnúť ešte 3 hodiny.
  7. Pred pečením potrieme bábovku roztopeným maslom.
  8. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 ˚C asi 10 minút, potom znížime teplotu na 200 ˚C a dopekáme ešte 25 minút.
  9. Hotovú bábovku vyklopíme z formy a necháme úplne vychladnúť na mriežke.
  10. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

Tip Medových motúzov

Kvásková kakaová bábovka najlepšie chutí s teplým kakaom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1