fbpx
Domov Dobroty pre deti Vynikajúci recept: Bazové želé s koriandrom

Vynikajúci recept: Bazové želé s koriandrom

Autorka Jana Štrbková
bazové želé recept

Perfektná dobrota na chlebík to je bazové želé. Pripravujem ho z kvetov bazy a je to veľmi chutná a jemná delikatesa. Určite sa teraz v bazovej sezóne oplatí vyskúšať.

Boli časy, keď by som dala čokoľvek za čokoládu, potom za vanilkovú zmrzlinu, neskôr za karamelové cukríky a ešte nedávno za marshmallows. U mojej mamy sa móda najobľúbenejšej sladkosti nemení. Je to želé a vyzerá, že to tak už aj navždy ostane. A tak som jedno, ako úplatok pre maminku, vyrobila aj z bazy.
Jana Štrbková

bazové želé recept

Vynikajúci recept: Bazové želé s koriandrom

Perfektná dobrota na chlebík to je bazové želé. Pripravujem ho z kvetov bazy a je to veľmi chutná a jemná delikatesa. Určite sa teraz v bazovej sezóne oplatí vyskúšať. Dobroty pre deti bazové želé, domáce bazové želé recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1,5 l Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

asi 10 veľkých bazových kvetov, 800 ml jablkového muštu, 1 citrón, 500 g želírovacieho cukru, 4 vetvičky koriandra

Bazové želé recept

Bazové želé. Príprava receptu, foodstyling, foto, Jana Štrbková

Postup

1. Kvety umyjeme pod tečúcou vodou kvietkami nadol a necháme odkvapkať na bavlnenej utierke.

2. Bazové kvety a jablkový mušt privedieme do varu. Necháme vychladnúť. Vychladnuté uzatvoríme a necháme aspoň 2 dni odpočívať na chladnom mieste.

3. Po dvoch dňoch si nachystáme odšťavené citróny a 750 ml precedeného jablkovo-bazového nápoja. Zmiešame želírovací cukor s citrónovou šťavou, muštom a asi 4 minúty povaríme na miernom ohni.

4. Medzitým umyjeme bylinky, usušíme ich, odtrhneme lístky od stoniek.

5. Asi minútu pred ukončením varenia sirupu vyskúšame, či tuhne, ak áno, pridáme bylinkové lístky.

6. Želé naplníme do pohárov a dobre uzavrieme.

Tip Medových motúzov

Môžeme použiť na chlieb s maslom alebo do ovocných pohárov.

Výroba želé bol síce experiment, ale s nečakane delikátnym koncom. Vôňa bazových kvietkov sa zakonzervovala do hebučkého želé…. A po prvej ochutnávkovej lyžičke mi bolo jasné, že TOTO je dokonalá slasť.
Jana Štrbková

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1