fbpx
Domov Zdravé a fit Vynikajúci recept: Šalát zo stopkového zeleru a jablka

Vynikajúci recept: Šalát zo stopkového zeleru a jablka

Autorka Jana Štrbková
šalát zo stopkového zeleru a jablka recept

Z minulého roka mi v záhradke zostal stopkový zeler a tak je teraz hviezou mojej kuchyne. Pripravujem z neho najlepšie jedlo na svete. Šalát zo stopkového zeleru a jablka. Ochutnajte a zamilujte so doňho tiež.

šalát zo stopkového zeleru a jablka recept

Vynikajúci recept: Šalát zo stopkového zeleru a jablka

Z minulého roka mi v záhradke zostal stopkový zeler a tak je teraz hviezou mojej kuchyne. Pripravujem z neho najlepšie jedlo na svete. Šalát zo stopkového zeleru a jablka. Ochutnajte a zamilujte so doňho tiež. Zdravé a fit šalát zo stopkového zeleru, šalát s jablkom, stopkový zeler, šaláty, čo na obed European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.5/5
( 4 počet hlasov )

Ingrediencie

3 stonky stopkového zeleru, 1 červené jablko, 5 lyžíc čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy, 3 lyžice olivového oleja, 3 lyžice nadrobno nakrájanej pažítky, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, 50 g nasekaných mandlí

šalát zo stopkového zeleru a jablka

Šalát zo stopkového zeleru a jablka. Prprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

mandlí

 

Postup

  1. Stopkový zeler umyjeme a zbavíme "fúzikov". Najlepšie to ide malým nožíkom. Zhora prichytíme nožíkom "fúziky" a potiahnutím smerom nadol ich zo zeleru vyberieme. Mnohí používajú na čistenie zeleru škrabku, no mne sa to zdá ako mrhanie touto megazdravou potravinou.
  2. Stonky zeleru nadrobno nakrájame.
  3. Na drobné kocky nakrájame aj umyté jablko, ktoré sme zbavili jadrovníka. Polejeme ho citrónovou šťavou zmiešanou s 2 lyžicami olivového oleja, aby nesčernelo a primiešame k zeleru.
  4. Pridáme koreniny, čierne korenie, rascu, dochutíme soľou. Posypeme nadrobno nasekanou čerstvou pžítkou.
  5. 1 lyžicu oleja dáme na malú panvicu a dozlatista opražíme mandľové lupienky. Dochutíme ich soľou.
  6. Praženými mandľovými lupienkami dochutíme šalát.
šalát zo stopkového zeleru a jablka

Šalát zo stopkového zeleru a jablka. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

 

Tip Medových motúzov

Do šalátu môžeme pridať aj sušené hrozienka, ktoré necháme trochu napučať v studenej vode.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1