Domov Veľká noc Vynikajúci recept: Veľkonočná plnka so žihľavou

Vynikajúci recept: Veľkonočná plnka so žihľavou

Autorka Jana Štrbková
veľkonočná plnka recept

A ak milujete prípravu veľkonočných dobrôt tak, ako ja, upečte si z čerstvo nazbieranej žihľavy túto veľkonočnú plnku. Je vynikajúca. Veľkonočná plnka so žihľavou, to je tradičný, možno aj storočný recept od mojej pratety.

veľkonočná plnka recept

Vynikajúci recept: Veľkonočná plnka so žihľavou

A ak milujete prípravu veľkonočných dobrôt tak, ako ja, upečte si z čerstvo nazbieranej žihľavy túto veľkonočnú plnku. Je vynikajúca. Veľkonočná plnka so žihľavou, to je tradičný, možno aj storočný recept od mojej pratety. Veľká noc plnka, veľkonočná plnka, žihľava, recept na veľkonočnú plnku European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g vareného údeného mäsa, 6 rožkov, 0,1 dl vývaru z údeného mäsa, 6 vajec, 70 g zmäknutého masla, 1 väčšia miska žihľavových lístkov, 1 miska nasekanej pažítky, soľ a čierne korenie

Výborná veľkonočná plnka.

Výborná veľkonočná plnka. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Mäso aj rožky pokrájame na malé kocky a dáme do misky, zvlhčíme vývarom.
  2. Zľahka premiešame a necháme na chvíľu nasiaknuť.
  3. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky, žĺtky vyšľaháme vo väčšej mise s 50 g masla.
  4. Do misy pridáme mäso a rožky, osolíme, okoreníme a premiešame.
  5. Žihľavové lístky sparíme horúcou vodou, necháme dobre odkvapkať a nadrobno nakrájame.
  6. Nasekáme pažítku a oboje primiešame k mäsovej hmote.
  7. Nakoniec vyšľaháme pevný sneh zo všetkých bielkov a opatrne vmiešame do zmesi.
  8. Rúru rozohrejeme na 180 °C.
  9. Zapekaciu misku vymažeme maslom a rovnomerne do nej vložíme plnku, na povrch dáme pár tenkých plátkov masla.
  10. Zapekáme približne 30 minút, kým navrchu nevznikne zlatistá kôrka.

Tip Medových motúzov

Namiesto žihľavových lístkov môžete presne podľa tohoto postupu použiť aj lístky mladého špenátu.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1