fbpx
Domov Najlepšie ryby Dokonalá pochúťka: Dochrumkava upečený marinovaný sumček

Dokonalá pochúťka: Dochrumkava upečený marinovaný sumček

Autorka Jana Štrbková
dochrumkava upečený marinovaný sumček

Ak milujete ako ja ryby, vskúšajte si pripraviť sumečeka afrického. Jeho mäso je lahodné a nemá rybaciu pachuť a navyše sa chová na Slovensku. nech sa páči, tu je môj dochrumkava upečený marinovaný sumček.

dochrumkava upečený marinovaný sumček
Ak milujete ako ja ryby, vskúšajte si pripraviť sumečeka afrického. Jeho mäso je lahodné a nemá rybaciu pachuť a navyše sa chová na Slovensku. nech sa páči, tu je môj dochrumkava upečený marinovaný sumček. Najlepšie ryby ryba, pečená ryba, sumček africký European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 3 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.5/5
( 4 počet hlasov )

Ingrediencie

1 sumček africký bez hlavy, 100 g masla
Marináda:
5 strúčikov cesnaku, 100 ml olivového oleja, šťava z ½ citróna, 2 vetvičky čerstvého rozmarínu, ½ lyžičky sušeného tymianu, ½ lyžičky sušenej bazalky, soľ, štipka mletej červenej papriky, štipka mletej rasce

Postup

  1. Sumčeka bez hlavy umyjeme a osušíme.
  2. Rybu nafiletujeme. Začíname obrezávať zhora, od hlavy a obrezávame tesne okolo kostry z každej strany.
  3. Výhoda sumčeka je, že má kosti len okolo kostry a mäsko je čisté bez kostí a vynikajúce.
  4. Pripravíme si marinádu. V miske zmiešame olivový olej, pretlačené strúčiky cesnaku, šťavu z polovice citróna, sušený tymián, bazalku. soľ, mletú červenú papriku a rascu. Pekáč vymastíme maslom. Filety potrieme v pekáči všetkou marinádou a necháme postáť asi pol hodinku. Na filety položíme vetvičky rozmarínu.
  5. Rúru vyhrejeme na 200 ˚C a rybu v nej pečieme asi 20 minút.

Tip Medových motúzov

Pečeného sumčeka podávame s pečenými zemiakmi a s listovým šalátom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1