fbpx
Domov Chutné polievky Výborná, jednoduchá a zdravá: Rýchla cícerová polievka

Výborná, jednoduchá a zdravá: Rýchla cícerová polievka

Autorka Jana Štrbková
výborná cícerová polievka

Rýchla cícerová polievka je u nás doma rodinným pokladom. A to nielen pre naše chuťové poháriky, ale aj pre naše zdravie. Je plná zdravej zeleniny, kde kraľuje cícer, stopkový zeler, pór.. Z korenín je úžasná čerstvá kurkuma, ktorá je plná antioxidantov, je pohladením pre žalúdok a povzbudením pre náš imunitný systém. No a z byliniek som použila medvedí cesnak.

výborná cícerová polievka

Výborná, jednoduchá a zdravá: Rýchla cícerová polievka

Rýchla cícerová polievka je u nás doma rodinným pokladom. A to nielen pre naše chuťové poháriky, ale aj pre naše zdravie. Je plná zdravej zeleniny, kde kraľuje cícer, stopkový zeler, pór, ale aj mrkva. Z korenín je úžasná čerstvá kurkuma, ktorá je plná antioxidantov, je pohladením pre žalúdok a povzbudením pre náš imunitný systém. Chutné polievky rýchla cícerová polievka recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.3/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

2 lyžice olivového oleja, 1 červená cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 1 lyžička mletej rasce, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 3 cm kúsok čerstvej kurkumy, 1/2 lyžičky mletého zázvoru, 3 mrkvy, 3 stonky topkového zeleru, asi 4 cm kúsok póru, 2 petržleny, 250 g cíceru, 5 lístkov medvedieho cesnaku na dochutenie, 1 lyžička soli

Postup

V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme najemno nasekanú cibuľu, cesnak, bobkový list, nastrúhanú kurkumu, rascu, nadrobno nakrájaný pór, čierne korenie a chvíľu restujeme. 

Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen, stopkový zeler a pár minút restujeme.

Pridáme precedený a opláchnutý cícer, ktorý sme vopred namáčali aspoň 12 hodín. Zalejeme asi 1,5 litra vriacej vody a varíme prikryté pokrievkou na miernom ohni dovtedy, kým cícer nezmäkne. Trvá to asi 30 - 45 minút.

Nakoniec dochutíme soľou a najemno nasekanými lístkami medvedieho cesnaku. 

Tip Medových motúzov

Namiesto medvedieho censaku môžeme na dochutienie použiť nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať alebo pažítku.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1