fbpx
Domov Najlepšie ryby Jednoduchá večera: Krémový losos so zemiakmi

Jednoduchá večera: Krémový losos so zemiakmi

Autorka Jana Štrbková
Pečený krémový losos so zemiakmi

Výnimočné šťavnaté a zdravé jedlo, to je krémový losos so zemiakmi, pórikom a smotanou. Doprajte si lososa, túto chutnú a zdravú rybu aj počas týždňa. S týmto receptom to bude také jednoduché.

Pečený krémový losos so zemiakmi

Jednoduchá večera: Krémový losos so zemiakmi

Výnimočné šťavnaté a zdravé jedlo, to je krémový losos so zemiakmi, pórikom a smotanou. Doprajte si lososa, túto chutnú a zdravú rybu aj počas týždňa. Najlepšie ryby pečený losos, pečené zemiaky, jednoduchá večera, zdravý obed European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 3 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

400 g zemiakov, 2 lyžice masla, 1 pór, 80 ml kyslej smotany, 80 ml vriacej vody, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice kapár, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, soľ podľa chuti, čerstvo zomleté čierne korenie

Postup

  1. Zemiaky nastrúhane na tenké plátky. Priáme lyžicu masla, dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením a dôkladne premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 30 minút.
  2. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska, opečieme na lyžici olivového oleja, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, pretlačenými strúčikmi cesnaku a chvíľu restujeme. Pridáme smotanu premiešame a podľa potreby prilejeme viracu vodu. Pórik primiešame k predpečeným zemiakom, posypeme lyžicou kapár a vložíme do vyhriatej rúry ešte na 10 minút.
  3. Upečené zemiaky vyberieme z rúry a poukladáme na ne porcie lososa bez kože, ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Pečieme pri 220 °C ešte asi 15 - 20 minút.
  4. Upečeného lososa na zemiakoch vyberieme z rúry, posypeme zvyšnými kaparami, petržlenovou vňaťou a ihneď podávame. 

Tip Medových motúzov

Krémový losos s pečenými zemiakmi najlepšie chutí s čerstvým listovým šalátom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1