fbpx
Domov Chutné polievky Rýchly a chutný obed: Jednoduchá paradajková polievka

Rýchly a chutný obed: Jednoduchá paradajková polievka

Autorka Jana Štrbková
Rýchla paradajková polievka

Najradšej varím úplne jednoduché jedlá, presne také, aká je táto paradajková polievka. Ideálne je, keď máte po ruke zopár čerstvých paradajok, bazalky a pravý parmezán. Výsledok je dokonalý, úžasnú, voňavú polievku máte hotovú veľmi rýchlo.

Rýchla paradajková polievka

Rýchly a chutný obed: Jednoduchá paradajková polievka

Najradšej varím úplne jednoduché jedlá, presne také, aká je táto paradajková polievka. Ideálne je, keď máte po ruke zopár čerstvých paradajok, bazalky a pravý parmezán. Výsledok je dokonalý, úžasnú, voňavú polievku máte hotovú veľmi rýchlo. Chutné polievky paradajková polievka, recept paradajková polievka, najlepšia paradajková polievka European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

2 lyžice olivového oleja, 1 červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 3 stonky stopkového zeleru, 4 čerstvé paradajky, 250 ml nezahusteného paradajkového pretlaku (v supermarketoch nájdete ako Tomato pasta, môžete použiť aj typickú taliansku omáčku sugo - recept nájdete aj na mojej stránke),  2 lyžice zahusteného paradajkového pretlaku (klasický, aký poznáte v konzerve), 2 bobkové listy, 4 voňavé klinčeky, 1/2 lyžičky mletej škorice,  1 lyžica medu, 1 lyžička nasekaného čerstvého oregana, 1 lyžica nasekanej čerstvej bazalky, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 50 g parmezánu

Postup

Pripravíme si paradajky. Do hrnca dáme zovrieť asi 3 dl vody. Kožu paradajok jemne narežeme do tvaru kríža v hornej aj v spodnej časti. Zalejeme vriacou vodou a kožu odstránime nožíkom. Lyžičkou vyberieme jadierka. Stopkový zeler umyjeme a pomocou nižíka zbavíme vláskov. Nadrobno nakrájame. 

Do väčšieho hrnca nalejeme olej a pridáme najemno nakrájanú cibuľu, cesnak, bobkové listy, dozlatista restujeme.  Pridáme nakrájaný stopkový zeler, najkrájanú paradajkovú dužinu, nezahustený pretlak (alebo taliansu omáčku sugo), zahustený pretlak, klinčeky, škoricu a za stáleho miešania pár minút dusíme. Zalejeme 4 dl vriacej vody a varíme asi 7 minút, kým stopkový zeler zmäkne. Nakonies dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. 

Hotovú polievku dochutmíme medom, rozmixujeme ponorným mixérom, nalejeme do tanierov, dozdobíme čerstvo nesekanými bylinkami a hoblinkami parmezánu.

Tip Medových motúzov

Paradajkovú polievku podávame s bielym pečivom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1