fbpx
Domov Jednoduché Výborný recept: Chrumkavé pizza štangle

Výborný recept: Chrumkavé pizza štangle

Autorka Jana Štrbková
pizza štangle výborný recept

Výborný recept na chrumkavé pizza štangle so sezamovými semienkami a sušenými paradajkami je u nás doma hitom. Tieto naše chrumkavé pizza štangle najlepšie chutia, keď sú pripravené z kvalitného extra panenského olivového oleja.

pizza štangle výborný recept

Výborný recept: Chrumkavé pizza štangle

Výborný recept na chrumkavé pizza štangle so sezamovými semienkami a sušenými paradajkami je u nás doma hitom. Tieto naše chrumkavé pizza štangle… Jednoduché Výborný recept: Chrumkavé pizza štangle European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 12 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g hladkej špaldovej múky, 1 bal. čerstvého droždia, 2 lyžičky kryštálového cukru, 2 lyžičky soli, 300 ml teplej vody, 200 ml extra panenského olivového oleja, 5 kusov sušených paradajok v oleji, 2 lyžice sezamových semienok

Na dip: 100 ml bieleho gréckeho jogurtu, 1 strúčik cesnaku, štipka soli

Postup

  1. Do misky vylejeme teplú vodu, nasypeme kryštálový cukor, rozdrobíme droždie, posypeme hladkou múkou, prikryjeme a na teplom mieste počkáme 10 minút, kým vzíde kvások. Múku zmiešame so soľou.
  2. Do misy robota s hákovým nádstavcom nasypeme múku, prilejeme kvások, 100 ml olivového oleja a vymiesime hladké cesto.
  3. Misku prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 45 minút.
  4. Polovicu cesta preložíme na pomúčenú dosku. Do druhej polovice cesta jemne zamiesime na kúsky nakrájané sušené paradajky. Každú polovicu rozrežeme na 6 častí a vytvarujeme valčeky. 
  5. Naukladáme ich na 2 plechy vystlané papierom na pečenie. Potrieme 100 ml olivového oleja a posypeme sezamovými semienkami.
  6. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 ˚C asi 17 minút dozlatista.
  7. Podávame s cesnakovým dipom, ktorý si pripravíme zo 100 ml bieleho gréckeho jogurtu, pretlačného strúčika cesnaku a štipky soli.   

Tip Medových motúzov

Do vykysnutého cesta môžeme pridať aj najemno nasekané lístky čerstvého tozmarínu.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1