fbpx
Domov Jednoduché Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku

Autorka Jana Štrbková
Pesto z medvedieho cesnaku

Teraz, v polovici marca sú lístky medvedieho cesnaku najzdravšie, postavia nás na nohy a nabijú nás energiou. Perfektný recept je pesto z medvedieho cesnaku. Hodí sa na cestoviny, hrianky či domácu pizzu.

Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku

Vytlačiť recept
Porcie: 1 pohár Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

2 hrste medvedieho cesnaku, 50 g mastrúhaného parmezánu, 50 g mandlí alebo píniových orieškov, 150 ml panenského olivového oleja, 1 lyžica citrónovej šťavy, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie a čili paprička

Postup

  1. Čerstvo nazbierané lístky medvedieho cesnaku opláchneme, odstopkujeme, necháme odkvapkať.
  2. Zelené lístky natrháme na kusy a dôkladne rozmixujeme.
  3. Pridáme v sekáčiku nasekané orechy, nastrúhaný syr a opäť dôkladne rozmixujeme.
  4. Dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením a čilipapričkou, pridáme citrónovú šťavu, olivový olej a premiešame.
  5. Naplníme do 250 ml pohára, zatvoríme a skladujeme v chladničke. U nás vždy vydrží len do druhého dňa. 

 

Tip Medových motúzov

Pesto z medvedieho cesnaku natierame si ním hrianky, pridávame do cestovín alebo len - tak maškrtíme lyžičkou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1