fbpx
Domov Koláče a zákusky Piekla som v Teleráne 25.1.24: Rýchla čokoládová roláda

Piekla som v Teleráne 25.1.24: Rýchla čokoládová roláda

Autorka Jana Štrbková
čokládová roláda

Úžasná čokoládová roláda v sebe ukráva neodolateľné mascarpone, šľahačku a vôňu vanilky. Upečiete si ju so mnou rýchlo a jednoducho. No počítajte s tým, že rovnako rýchlo sa u vás doma aj zje. Pretože je skutočne božská a neodolateľná. Chutila všetkým aj v Teleráne.

čokládová roláda

Božská a neodolateľná sladkosť: Rýchla čokoládová roláda

Úžasná čokoládová roláda v sebe ukráva neodolateľné mascarpone, šľahačku a vôňu vanilky. Upečiete si ju so mnou rýchlo a jednoducho. No počítajte s tým, že rovnako rýchlo sa u vás doma aj zje. Pretože je skutočne božská a neodolateľná. Koláče a zákusky čokoládová roláda s mascarpone recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.4/5
( 5 počet hlasov )

Ingrediencie

6 vajíčok, 5 lyžíc krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 5 lyžíc polohrubej múky, 1 lyžica kakaa
Na plnku: 100 g čokolády aspoň 60 %, 250 g mascarpone, 250 g šľahačkovej smotany 40%, 1 vanilkový cukor
Na dozdobenie: 200 g čučoriedok
Na posypanie: kakao

Postup

Rúru vyhrejeme na 200 ˚C. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺty s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do svetlej, nadýchanej peny. Z bielkov a 3 lyžíc studenej vody všaháme tuhý sneh. Múku s kakaom preosejeme.  Do žĺtkovej hmoty po lyžiciach pridávame striedavo múku zmiešanú s kakaom a sneh z bielkov. Zamiešavame zľahka.

Cesto vylejeme na plech (rozmer 35x40cm) vystlaný papierom na pečenie a rovnomeren rozotrieme. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút. Pripravíme si čistú utierku a posypeme ju preosiatym kakaom. Upečenú roládu preklopíme na utierku papierom na pečenie nahor a papier z rolády opatrne stiahneme. Roládu spolu s utierkou zrolujeme a necháme vychladnúť.

Pripravíme si krém. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a prelejeme ju do misky, aby vychladla. Studenú šľahačku a mascarpone vložíme do šľahača, pridáme vanilkový cukor. Šľaháme do polotuha a postupne prilievame aj vychladnutú čokoládu. Šľaháme úplne dopevna, pod metličami sa nám musia vytvárať kopčeky.

Vychladnutú roládu naplníme 2/3 čokoládového krému. Zvinieme ju. Zdobiace vrecko s ozdobnou špičkou naplníme zvyšným krémom a dozdobíme ním roládu. Nakoniec roládu dozdobíme umytými a vysušenými čučoriedkami.

Tip Medových motúzov

Roládu môžeme naplniť aj parížskou šľahačkou alebo parížskym krémom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1