Ak máte v meste kvalitného mäsiara, ktorého tovar je zaručene čerstvý, vyskúšajte so doma uvariť bravčovú restovanú pečeň na cibuľke. Dochutím ju zvyčajne ešte korením štyroch farieb aj majoránom. Je to lahodná večera.
400 g bravčovej pečene, 1 lyžica masti, 2 cibule, 1 lyžica mletej sladkej papriky, 1/2 lyžičky čerstvo zomletého korenia štyroch farieb, 2 lyžičky sušenej majoránky, soľ 1. Pečeň umyjeme, osušíme, zbavíme blán aj kanálikov a nakrájame na hrubšie pásy. Cibuľu ošúpeme, nahrubo nakrájame. Podávame s ryžou, kyslou uhorkou alebo s domácim kváskovým chlebom a kyslou kapustou. Ingrediencie
Postup
2. Masť roztopíme a opražíme na nej dosklovita cibuľku. Pridáme nakrájanú pečienku a sprudka pár minút restujeme, aby sa zatiahla. Potom posypeme mletou paprikou, podlejeme asi 100 ml vody, prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania dusíme asi 20 minút.
3. Pokrievku odokryjeme a za stáleho miešanie restujeme ešte asi 8 minút. Okoreníme čerstvo zomletým korením štyroch farieb. Odstavíme z ohňa a posypeme sušenou bazalkou, ktorú sme rozdrobili medzi prstami, aby sa rozvoňala. Osolíme až na tanieri.Tip Medových motúzov