fbpx
Domov Čo na obed Taká lahodná: Restovaná pečeň na cibuľke

Taká lahodná: Restovaná pečeň na cibuľke

Autorka Jana Štrbková
restovaná bravčová pečeň

Ak máte v meste kvalitného mäsiara, ktorého tovar je zaručene čerstvý, vyskúšajte so doma uvariť bravčovú restovanú pečeň na cibuľke. Dochutím ju zvyčajne ešte korením štyroch farieb aj majoránom. Je to lahodná večera.

restovaná bravčová pečeň
Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

400 g bravčovej pečene, 1 lyžica masti, 2 cibule, 1 lyžica mletej sladkej papriky, 1/2 lyžičky čerstvo zomletého korenia štyroch farieb, 2 lyžičky sušenej majoránky, soľ

Postup

1. Pečeň umyjeme, osušíme, zbavíme blán aj kanálikov a nakrájame na hrubšie pásy. Cibuľu ošúpeme, nahrubo nakrájame.
2. Masť roztopíme a opražíme na nej dosklovita cibuľku. Pridáme nakrájanú pečienku a sprudka pár minút restujeme, aby sa zatiahla. Potom posypeme mletou paprikou, podlejeme asi 100 ml vody, prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania dusíme asi 20 minút.
3. Pokrievku odokryjeme a za stáleho miešanie restujeme ešte asi 8 minút. Okoreníme čerstvo zomletým korením štyroch farieb. Odstavíme z ohňa a posypeme sušenou bazalkou, ktorú sme rozdrobili medzi prstami, aby sa rozvoňala. Osolíme až na tanieri.

 

Tip Medových motúzov

Podávame s ryžou, kyslou uhorkou alebo s domácim kváskovým chlebom  a kyslou kapustou. 

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1