Najlepší metrový koláč sme s maminou piekli, natierali, plnili a polievali voňavou čokoládou vždy na Veľkú noc a na Vianoce. Myslím, že som ho inokedy, ako na sviatky ani nejedla. Milujem ho dnes rovnako a presne ako mamina ho pečiem vždy na sviatky jari aj zimy. Toto je teda náš desaťročiami overený rodinný recept.
Chcete, aby bola čokoládová poleva vždy dokonalá? Metrový koláč natrite dohladka plnkou po celom povrchu a nechajte aspoň hodinku stuhnúť v chladničke. Čokoládovú polevu roztopte a nalejte bohatým prúdom po celom chrbte koláča tak, aby sa dokonalo roztiekla.
ZAMILUJTE SA SPOLU SO MNOU… DO SVIATOČNÉHO PEČENIA.
Milujem chuť kokosu a tak niekedy robievam najlepší metrový koláč posypaný kokosom. Metrový koláč natriem dohladka plnkou a po celom povrchu ju posypem asi 100 g kokosovej múčky.
2 komentáre
Vazena pani Strbakova,
Prave mam v rure metrovy kolac podla vas. Neviem, aku formu na srnci chrbat mate, ale ja mam normalnu a piskot z 8 vajej a 52 dkg muky je ale poriadne vela do tychto dvoch foriem. Nastastie som dala este zvysok do tortovej formy, takze mam aj korpus na tortu. Opravte si recept, lebo jto si to neuvedomi, bude mat po celej trube pretecene cesto z dvoch firiem srncieho chrbata.
Milá Oľga, akujem veľmi pekne za informáciu, ja pečiem do veľkých foriem ešte po babičke, tak to napíšem do receptu. Pekný deň prajem. J.