Domáce zabíjačky patrili k môjmu detstvu a tak som si vypestovala vyberané chute aj na paprikový lalok, ktorý sme čerstvý jedávali na obed. Robím ho tak, aby bol dokonalý, keď si ho dám na chlebík a zahryznem, dokáže ma preniesť do bezstarostných čias, kedy som ešte nosila vrkoče.
1 kg bravčového laloka, 8 strúčikov cesnaku, 1 lyžica soli, 1 cibuľa, 2 bobkové listy, 10 ks celého nového korenia, 20 ks celého čierneho korenia Na potretie: 5 strúčikov cesnaku, 2 lyžičky soli, 1 lyžica vody Na obalenie: 1 lyžica mletej sladkej papriky, 1 lyžica mletej pálivej papriky Na natretie laloka môžeme použiť aj údenú mletú červenú papriku. Dokonalá lahôdka: Zabíjačkový paprikový lalok
Jana Štrbková
Domáce zabíjačky patrili k môjmu detstvu a tak som si vypestovala vyberané chute aj na paprikový lalok, ktorý sme čerstvý jedávali na obed.
Zabíjačkové špeciality
zabíjačkové špeciality, paprikový lalok, bravčové mäso
European
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov