fbpx
Domov Zabíjačkové špeciality Dokonalá lahôdka: Zabíjačkový paprikový lalok

Dokonalá lahôdka: Zabíjačkový paprikový lalok

Autorka Jana Štrbková
Paprikový lalok Medové motúzy

Domáce zabíjačky patrili k môjmu detstvu a tak som si vypestovala vyberané chute aj na paprikový lalok, ktorý sme čerstvý jedávali na obed. Robím ho tak, aby bol dokonalý, keď si ho dám na chlebík a zahryznem, dokáže ma preniesť do bezstarostných čias, kedy som ešte nosila vrkoče.

Paprikový lalok Medové motúzy

Dokonalá lahôdka: Zabíjačkový paprikový lalok

Domáce zabíjačky patrili k môjmu detstvu a tak som si vypestovala vyberané chute aj na paprikový lalok, ktorý sme čerstvý jedávali na obed. Zabíjačkové špeciality zabíjačkové špeciality, paprikový lalok, bravčové mäso European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

1 kg bravčového laloka, 8 strúčikov cesnaku, 1 lyžica soli, 1 cibuľa, 2 bobkové listy, 10 ks celého nového korenia, 20 ks celého čierneho korenia

Na potretie: 5 strúčikov cesnaku, 2 lyžičky soli, 1 lyžica vody

Na obalenie: 1 lyžica mletej sladkej papriky, 1 lyžica mletej pálivej papriky

Postup

  1. Bravčový lalok očistíme, umyjeme a vložíme do veľkého hrnca, pridáme soľ, bobkový list, nové aj čierne korenie, celé strúčiky cesnaku aj cibuľu. Zalejeme studenou vodou tak, aby dosahovala asi 10 cm nad mäso. Pomaly privedieme do varu a na veľmi miernom ohni varíme asi 5 hodín, hladina sa má len trochu vlniť. Lalok tak „obárame“ a varíme domäkka.
  2. Uvarený lalok vyberieme a plochou stranou noža ho pritlačíme, zbavíme ho tak vody.
  3. Do misky pretlačíme strúčiky cesnaku. soľ a zmiešame s vodou. Zmesou potrieme teplý lalok, posypeme ho sladkou aj pálivou paprikou. Prikryjeme a necháme v chlade odležať 12 hodín.
  4. Hotový lalok krájame na tenké plátky a podávame s čerstvo upečeným domácim chlebom.

Tip Medových motúzov

Na natretie laloka môžeme použiť aj údenú mletú červenú papriku.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1