fbpx
Domov Recepty Výborné raňajky: Kysnutý pletenec s bylinkovým pestom

Výborné raňajky: Kysnutý pletenec s bylinkovým pestom

Autorka Jana Štrbková
kysnutý pletenec s pestom z medvedieho cesnaku

Kysnutý pletenec robievam väčšinou s pestom z medvedieho cesnaku, pretože si ho v apríli robím do zásoby. Vydrží mi celú jar. Použiť však môžete akékoľvek bylinkové pesto, ktoré máte po ruke, mne sa osvedčilo aj aromatické bazalkové. Vyskúšajte môj recept.

kysnutý pletenec s pestom z medvedieho cesnaku
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

500 ml mlieka, 40 g čerstvého droždia, 1 lyžička kryštálového cukru, 600 g hladkej múky, 1 lyžička soli, 100 ml roztopeného masla

Plnka: 300 g pesta z medvedieho cesnaku - pozri môj recept

Potretie: 1 vajce

Postup

  1. Do teplého mlieka primiešame cukor a rozdrobíme droždie. Misku prikryjeme a necháme 10 minút aktivovať droždie.

  2. Múku v mise šľahača zmiešame so soľou, prilejeme aktivované droždie s mliekom a pomocou hákového nadstavca vymiesime hladké cesto. Ak sa nám zdá cesto riedke, prisypeme ešte múku, ak naopak husté, prilejeme vlažné mlieko a zapracujeme.

  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm do tvaru obdĺžnika. 

  4. Po celej ploche cesto potrieme pestom z medvedieho cesnaku. Pomocou podložky zrolujeme do rolády.

  5. Roládu rozkrojíme na dva vrkoče, vrch ale necháme spojený. Prepletieme.

  6. Rozšľaháme si vajíčko a potrieme ním pletenec. 

  7. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 - 50 minút dozlatista.

Tip Medových motúzov

Pletenec môžeme potrieť akýmkoľvek bylinkovým pestom, výborné je napríklad aj domáce bazalkové.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1