fbpx
Domov Recepty Výborné raňajky: Kysnutý pletenec s bylinkovým pestom

Výborné raňajky: Kysnutý pletenec s bylinkovým pestom

Autorka Jana Štrbková
kysnutý pletenec s pestom z medvedieho cesnaku

Kysnutý pletenec robievam väčšinou s pestom z medvedieho cesnaku, pretože si ho v apríli robím do zásoby. Vydrží mi celú jar. Použiť však môžete akékoľvek bylinkové pesto, ktoré máte po ruke, mne sa osvedčilo aj aromatické bazalkové. Vyskúšajte môj recept.

kysnutý pletenec s pestom z medvedieho cesnaku
Kysnutý pletenec robievam väčšinou s pestom z medvedieho cesnaku, retože si ho robím do zásoby. Vdrží mi celú jar. Použiť však môžete akékoľvej bylinkové pesto, ktoré máte po ruke, mne sa osvedčilo aj aromatické bazalkové. Vyskúšajte môj recept. Recepty kysnutý pletenec, pečivo European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

500 ml mlieka, 40 g čerstvého droždia, 1 lyžička kryštálového cukru, 600 g hladkej múky, 1 lyžička soli, 100 ml roztopeného masla

Plnka: 300 g pesta z medvedieho cesnaku - pozri môj recept

Potretie: 1 vajce

Postup

  1. Do teplého mlieka primiešame cukor a rozdrobíme droždie. Misku prikryjeme a necháme 10 minút aktivovať droždie.

  2. Múku v mise šľahača zmiešame so soľou, prilejeme aktivované droždie s mliekom a pomocou hákového nadstavca vymiesime hladké cesto. Ak sa nám zdá cesto riedke, prisypeme ešte múku, ak naopak husté, prilejeme vlažné mlieko a zapracujeme.

  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm do tvaru obdĺžnika. 

  4. Po celej ploche cesto potrieme pestom z medvedieho cesnaku. Pomocou podložky zrolujeme do rolády.

  5. Roládu rozkrojíme na dva vrkoče, vrch ale necháme spojený. Prepletieme.

  6. Rozšľaháme si vajíčko a potrieme ním pletenec. 

  7. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 - 50 minút dozlatista.

Tip Medových motúzov

Pletenec môžeme potrieť akýmkoľvek bylinkovým pestom, výborné je napríklad aj domáce bazalkové.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1