fbpx
Domov Tekvicové recepty Pečená tekvica s kurkumovou majonézou

Pečená tekvica s kurkumovou majonézou

Autorka Jana Štrbková
Pečená tekvica s kurkumovou majonézou

Pečená tekvica s kurkumovou majonézou , to je recept, s ktorým zaženiete jesenný splín. Obsahuje totiž nielen lahodnú domácu majonézu, ale aj koreniny, ktoré vám zlepšia náladu a postavia vás na nohy. Už po jednej porcii tejto dobroty sa vám bude zdať svet omnoho krajší. 

Domáca majonéza, to je láska. A keď do nej pridáte kurkumu, bude mať vaše jedlo nielen krásnu farbu a chuť, ale bude aj zdravšie. Kurkuma sa v Ázii nazýva korením života, pretože pôsobí ako životabudič a podporuje trávenie. To je dôvod, prečo je pečená tekvica s kurkumovou majonézou vynikajúca voľba.

Jana Štrbková

ZAMILUJTE SA SPOLU SO MNOU… DO VOŇAVÝCH KORENÍN

Garam masala je zmes korenín, ktorá sa hojne využíva v indickej kuchyni, ale aj v ázijských krajinách. Obsahuje zahrievajúce koreniny, ktoré zlepšujú trávenie, povzbudzujú metabolizmus a podporujú pocity šťastia. Zaujímavé je, že v Indii či v Nepále je rodiiným striebrom každej rodiny vlastný recept na garam masalu. A tak sa jej zloženie či pomer korenín mení nielen od krajiny ku krajine, ale aj od domu k domu. Z akých korenín je garam masala zložená? Obsahuje rámsky kmín, koriander, kardamón, klinčeky, bobkový list, fenikel, muškátový oriešok, nové a biele korenie.

Pečená tekvica s kurkumovou majonézou

Lemon Blueberry Bread Recipe

Tento recept na pečenú tekvicu obsahuje samé skvelé ingrediencie: slaninku, čierny kmín, kurkumu či zmes korenín garam masala. Tekvicové recepty Pečená tekvica s kurkumovou majonézou European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 tekvicu hokkaido, olivový olej, 1 lyžičku korenia garam masala, soľ,  100 g nadrobno nakrájanej údenej slaniny, 1 lyžičku čiernej rasce na dozdobenie
Na domácu majonézu:
1 vajce, asi 60 ml olivového oleja, soľ, 1 lyžička dijonskej horčice, 1/2 lyžičky kurkumy, 1 veľký prelisovaný strúčik cesnaku, trochu citrónovej šťavy, med podľa chuti

Postup

  1. Nakrájanú tekvicu hokkaido dáme na plech, pokvapkáme olejom, posypeme soľou a korením garam masala.
  2. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 ˚C  asi 20 - 30 minút.
  3. Medzitým pripravíme domácu majonézu. Do vysokej nádoby dáme olej, vajce, cesnak, soľ, kurkumu, horčicu, med aj citrónovú šťavu. Vložíme ponorný mixér a bez pohybu mixujeme asi 1 minútu, kým nie je zmes krémová. Potom môžeme mixérom pohybovať hore aj dolu.
  4. Nadrobno nakrájanú slaninu opražíme na panvici dochrumkava.
  5. Pečenú tekvicu naaranžujeme na tanier, posypeme opraženou slaninkou a polejeme kurkumovou majonézou.

Tip Medových motúzov

Namiesto sušenej kurkumy môžeme použiť aj čerstvú, nadrobno nastrúhanú, majonéza bude mať ešte lepšiu chuť.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1