fbpx
Domov Čo na obed Sladký obed: babičkine lekvárové taštičky so strúhankou

Sladký obed: babičkine lekvárové taštičky so strúhankou

Autorka Jana Štrbková
Recept na babičkine lekvárové taštičky

Babičkine lekvárové taštičky so strúhankou ma vždy chuťou vrátia do lahodného a bezstarostného detstva. Je to zázračný recept, ktorý rovnamko milujú všetky tri generácie v našej rodine.

Recept na babičkine lekvárové taštičky

Sladký obed: Babičkine lekvárové taštičky so strúhankou

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 2.5/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

300 g polohrubej múky, 2 vajíčka, štipka soli, 40 ml studenej vody, slivkový lekvár
Na posýpku: 150 g masla, 12 lyžíc strúhanky, práškový cukor

Postup

  1. Do veľkého hrnca nalejeme vodu a osolíme ju, kým si pripravíme šatôčky, začne vrieť.
  2. Múku vysypeme na dosku a v strede urobíme jamku. Do nej rozbijeme vajíčka, pridáme soľ a postupne prilievame vodu. Ručne vypracujeme hladké cesto.
  3. Cesto natenko rozvaľkáme a kolieskom vykrojíme štvorčeky. Doprostred štvorčeka lyžičkou vložíme lekvár, prikryjeme druhým štvorčekom.  Pomocou zubatého okraja radielka kraje šatôčky dôkladne pritlačíme, aby lekvár počas varenia nevytiekol.
  4. Do vriacej vody naukladáme hotové šatôčky. Varechou ich oddelíme od dna, aby sa neprilepili a varíme asi 10 minút.
  5. Medzitým si pripravíme posýpku.
  6. Na panvici roztopíme polovicu masla a pridáme strúhanku, ktorú na ňom za stáleho miešania dozlatista opečieme.
  7. Druhú časť masla roztopíme v malom hrnčeku.
  8. Uvarené taštičky vyberieme z hrnca a rovno aranžujeme na tanierky. Polejeme maslom, posypeme strúhankou a dochutíme práškovým cukrom. 

Tip Medových motúzov

Taštičky môžeme podávať namiesto strúhanky aj s makovou posýpkou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1