fbpx
Domov Koláče a zákusky Neodolateľná torta: Medový krémeš

Neodolateľná torta: Medový krémeš

Autorka Jana Štrbková
medový krémeš torta recept

Medový krémeš pečiem môjmu manželovi vždy na narodeniny. Je včelár a jeho najobľúbenejšie zákusky sú krémové. No medový krémeš už u nás doma zlomil srdce každému, pretože je skrátka neodolateľný.

Neodolateľná torta medový krémeš, recept Medové motúzy.
Príklad zdobenia neodolateľnej torty medový krémeš.

medový krémeš torta recept

Neodolateľná torta: Medový krémeš

Vytlačiť recept
Porcie: 1 tortová forma Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.2/5
( 66 počet hlasov )

Ingrediencie

Na cesto: 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 2 lyžice rumu, 2 vajíčka, 2 lyžice medu, 1 lyžičku sódy bikarbóny, 50 g masla
Na krémovú plnku: 200 g masla, 150 g kryštálového cukru, 1 l mlieka, 2 žĺtky, 4 lyžice polohrubej múky, 2 balíčky vanilkovéhopudingu, 2 lyžice rumu
Na šľahačkocú plnku: 2x 250 ml smotany na šľahanie (apoň 33 %), 1 balenie vanilkového cukru
Na posypanie: mleté mandle

torta medový krémeš recept

Torta medový krémeš. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

 

Postup

  1. Zo všetkých prísad na cesto rukami vymiesime polotuhé cesto. Rozdelíme ho na dve časti, vyvaľkáme a z každého kúska vyrežeme podľa tortovej formy s priemerom 22 cm dva kruhy. Ak nechcete mať krémeš v tvare torty, rozvaľkajte na dva pláty veľkosti plechu. Ja som si z cesta ešte vykrojila dve srdiečka, keďže som túto tortu piekla pre manžela. Aj vy zo zvyšného cesta môžete vykrojiť perníčky.
  2. Vrchný plát položíme na otočený plech hore dnom, ktorý sme vymastili a vysypali múkou. Horný plát torty precízne narežeme na rezy, aby sa nám torta lepšie krájala. Spodný plát zostane vcelku a dáme ho picť rovnakým spôsobom. 
  3. Pláty pečieme na opačných stranách maslom vymastených a múkou vysypaných plechov v rúre vyhriatej na 180 ˚ Pečieme asi 15 minút. Ak pečieme pláty spolu, nastavme si teplovzdušný režim. A ja som na plech priložila aj vykrojené srdiečka. Po upečení necháme na mriežke vychladnúť.
  4. Pripravíme si krémovú plnku. Do mlieka rozšľaháme žĺtky, preosiatu múku a vanilkový pudingový prášok. Všetko v hrnci uvaríme na pudingový krém, ktorý necháme za stáleho miešania vychladnúť.
  5. Dohladka vymiešame maslo a práškový cukor, postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý puding, nakoniec primiešame rum.
  6. Spodné upečené cesto zatvoríme dotortovej formy. Rozotrieme vanilkový krém.
  7. Šľahačku s cukrom vyšľaháme dotuha. Rozotrieme na krém a prikryjeme druhým plátom. Odložíme do chladničky na hodinku stuhnúť.
  8. Pred podávaním posypeme mletým, mandľami a vrch ozdobíme upečenými medovými srdiečkami.

medový krémeš torta recept

Medový krémeš. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

Na prípravu medového krémeša je najlepšie použiť slnečnicový med.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1