fbpx
Domov Vianočné pečenie Mäkučké medové srdiečka v čokoláde

Mäkučké medové srdiečka v čokoláde

Autorka Jana Štrbková
čokoládové srdiečka

Mäkučké medové srdiečka sú výborným darčekom na zjedenie, ktorý poteší namiesto kupovaného dezertu. Základ tvorí výborné medové cesto a kvalitná horká čokoláda.

čokoládové srdiečka
Mäkučké medové srdiečka sú výborným darčekom na zjedenie, ktorý poteší namiesto kupovaného dezertu. Základ tvorí výborné medové cesto a kvalitná horká čokoláda. Vianočné pečenie medovníky, medové srdiečka, keksíky, medové keksíky European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 40 ks Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Na cesto: 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 2 PL rumu, 2 vajíčka, 2 PL medu, 1 čl sódy bikarbóny, 50 g masla

Na polevu: 200 g horkej čokolády, 80 ml smotany na šľahanie 33 %, 100 g nepražených a nesolených pistácií

Postup

  1. Zo všetkých prísad na cesto rukami vymiesime polotuhé cesto. 
  2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 4 mm. Z cesta vykrajujeme kruhy s priemerom asi 7 cm. Poukladáme ich  na plech vystlaný papierom na pečenie  v rúre vyhriatej na 180 ºC pečieme asi 12 minút.

  3.  Horkú čokoládu nasekáme na malé kúsky, preložíme do misky a zalejeme horúcou, ale nie vriacou smotanou na šľahanie. Počkáme dve minúty a za stáleho miešania vytvoríme čokoládovú polevu.

  4. Nesolené a nepražené pistácie najemno nasekáme. Vrchnú časť krémeša namočíme do roztopenej čokolády a posypeme pistáciami.

Tip Medových motúzov

Srdiečka môžeme namáčať aj do bielej čokolády.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1