Mäkučké medové srdiečka sú výborným darčekom na zjedenie, ktorý poteší namiesto kupovaného dezertu. Základ tvorí výborné medové cesto a kvalitná horká čokoláda.
Na cesto: 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 2 PL rumu, 2 vajíčka, 2 PL medu, 1 čl sódy bikarbóny, 50 g masla Na polevu: 200 g horkej čokolády, 80 ml smotany na šľahanie 33 %, 100 g nepražených a nesolených pistácií Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 4 mm. Z cesta vykrajujeme kruhy s priemerom asi 7 cm. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 180 ºC pečieme asi 12 minút. Horkú čokoládu nasekáme na malé kúsky, preložíme do misky a zalejeme horúcou, ale nie vriacou smotanou na šľahanie. Počkáme dve minúty a za stáleho miešania vytvoríme čokoládovú polevu. Nesolené a nepražené pistácie najemno nasekáme. Vrchnú časť krémeša namočíme do roztopenej čokolády a posypeme pistáciami. Srdiečka môžeme namáčať aj do bielej čokolády.Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov