fbpx
Domov Jednoduché Jednoduchý a rýchly: Chrumkavý chlieb bez kysnutia

Jednoduchý a rýchly: Chrumkavý chlieb bez kysnutia

Autorka Jana Štrbková
chlieb bez kysnutia recept

Ak sa vám doma minie chlieb a do obchodu sa vám nechce kráčať, mám pre vás skvelý recept na chrumkavý chleb bez kysnutia. Upečiete ho skutočne jednoducho a rýchlo a dokonca je zakázané ho miesiť.

chlieb bez kysnutia recept

Jednoduchý a rýchly: Chrumkavý chlieb bez kysnutia

Ak sa vám doma minie chlieb a do obchodu sa vám nechce kráčať, mám pre vás skvelý recept na chrumkavý chleb bez kysnutia. Upečiete ho skutočne jednoducho a rýchlo a dokonca je zakázané ho miesiť. Jednoduché chlieb, domáci chlieb, chlieb bez kysnutia, recept na chlieb European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 bochník Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 4 počet hlasov )

Ingrediencie

280 g špaldovej hladkej múky, 170 g pohánkovej múky, 500 ml acidofilného mlieka, 1 lyžička soli, 1 lyžička trstinového cukru, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička soli, 1 lyžička sezamových semienok
Na posypanie: sezamové semienka

Postup

  1. Špaldovú aj pohánkovú múku zmiešame. risypeme soľ, cukor, sódu rasci, sezamové semienka a premiešame.
  2. K múčnej zmesi prilejeme acidofilné mlieko a rýchlo zmiešame vareškou Pozor, cesto sa nemá miesiť ani veľmi prepracovávať.
  3. Menší hrniec alebo formu vystelieme papierom na pečenie a prenesieme naň cesto. Vareškou urovnáme a povrch posypeme sezamovými semienkami, môžeme aj trochu osoliť.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 50 55 minút dovtedy, kým nie je kôrka pekne chrumkavá. 

Tip Medových motúzov

Namiesto sezamových semienok môžeme použiť aj ľanové či tekvicové semianka alebo nsekané vlašské orechy či lieskovce.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1