Pripravme si doma Turkish delight, lokum, ratluk alebo domáce želatínové cukrírky, ktoré tak milujeme na svojich dovolenkových cestách po Balkáne. Na dovolenke chutia neodolateľne, no vďaka mojim alchymistickým kuchynským tipom tak budú chutiť aj vtedy, keď ich vyrobíte doma vo svojej kuchyni. Vyinkajúci darček na zjedenie pod stromček!
Milujem chuť tejto sladkosti, do ktorej som sa zamilovala na potulkách po gréckom ostrove Korfu. No potom som ju jedla aj v Istanbule, v Belehrade, ba dokonca aj v jedných dávnych, dávno zrušených lahôdkach v Bratislave. A s týmto mojím receptom si Turkish delight pripravíte doma aj ako vianočný darček pre svojich blízkych .
PRIPRAVTE SI SPOLU SO MNOU… DARČEKY NA ZJEDENIE
V našej rodine sme stále väčší gurmáni a preto u nás vždy pod stromčekom zaberú darčeky na zjedenie. Mám ich v zásobe celú kopu, no medzi nimi hviezdi ako najchutnejší tento, s exotickým názvom Turkish delight, po slovensky domáce želé cukríky.
2 komentáre
Dobrý deň, chcela by som vyskúsať tento recept, len by som si chcela overiť, či sa má naozaj použiť kukuričná múka? Pretože iné recepty uvádzajú kukuričný škrob, tak som zostala zneistená 🙂 vopred ďakujem za odpoveď
Dobrý deň, ďakujem za komentár, áno, mal by sa použiť kukuričný škrob zmiešaný s práškovým cukrom. V recepte som upravila. Pekný deň prajem. Jana