Obľúbenejší tradičný koláč na Slovensku ani nie je. Pekávali ho určite všetky staré mamy v každom regióne. Je to kysnutý ovocný koláč s posýpkou. Upečte si ho podľa mojej babičky. Je úžasný, mäkký aj chrumkavý.
Na cesto: 500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 1 kocku droždia, 70 g krupicového cukru, 100 g masla, 1 vajíčko, soľ, 1 balíček vanilínového cukru, 750 g ovocia na obloženie (maliny, marhule, čučoriedky) Cesto musí kysnúť na teplom mieste bez prievanu. Vyhrejte rúru na 30 - 40 °C a kysnutie pôjde ako po masle.Babičkin recept: Kysnutý ovocný koláč s posýpkou
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na posýpku: 150 až 200 g masla, 50 g práškového cukru, asi 200 g hladkej múkyPostup
Tip Medových motúzov
2 komentáre
Môžem nahradiť sušenym droždím? Ďakujem
Áno, samozrejme, môžete nahradiť sušeným droždím. nech sa koláčik vydarí. Jana