fbpx
Domov Čo na obed Jednoduchá tekvicová polievka

Jednoduchá tekvicová polievka

Autorka Jana Štrbková
Jednoduchá tekvicová polievka

Jednoduchá tekvicová polievka to je to NAJ, čo si môžeme ukuchtiť z muškátovej alebo hokaido tekvice. Tento recept je NAJrýchlejší, NAJlepší, NAJchutnejší a najmä NAJúžasnejší. Každý rok je to rovnaké, v novembri sa neviem tejto polievky dojesť. 

Máločo dokáže to, čo táto jednoduchá tekvicová polievka, zahreje telo aj dušu, rozospieva chuťové poháriky a prinesie pocity pohody a šťastia.

Jana Štrbková

ZAMILUJTE SA SPOLU SO MNOU… DO POCHÚŤOK Z TEKVICE

To, že milujem tekvicu vidíte aj podľa počtu mojich tekvicových receptov na tejto stránke. Je ich už pomaly toľko, čo prstov na rukách , no verte mi, keby som mohla pridávať krásne nastajlované recepty každý deň, už by ich bolo možno aj niekoľko tých desiatok. 

Jednoduchá tekvicová polievka

Pikantná tekvicová polievka

Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 552 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

2 kg maslovej (muškátovej) tekvice, 1 šalotku, 2 lyžice extra panenského oleja , morská soľ, 875 ml slepačieho vývaru, 250 ml smotany na varenie, 1 lyžica medu, kyslá smotana na servírovanie, 1 stonka tymiánu

 

Postup

1. Rúru prehrejeme na 180°. Tekvicu prerežeme na polovicu a vyberieme semienka, pridáme neošúpanú cibuľu a vložíme do pekáča. Pokvapkáme trochou oleja a osolíme. Pečieme asi 55 – 60 minút, kým je tekvica mäkká a začína hnednúť.
2. Upečenú tekvicu aj cibuľu ošúpeme a rozmixujeme. Pridáme 250 ml slepačieho vývaru a mixujeme dohladka.
3. Dohladka zmixovanú polievku vylejeme do hrnca, pridáme smotanu, med. Hrniec položíme na stredný oheň a polievku privedieme dovaru. Odstavíme, nalejeme do tanierov a ozdobíme kyslou smotanou a lístkami tymiánu.

Tip Medových motúzov

Ak nemáte doma slepačí vývar, uvarte si za hodinku zeleninový vývar, polievka bude chutiť rovnako skvelo. Na prípravu zeleninového vývaru vám stačia 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 menší zeler, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 3 guľôčky čierneho a 3 guľôčky nového korenia, bobkový list. Priveďte do varu a na miernom ohni varte asi 45 minút.

Upečte si spolu so mnou vynikajúcu tekvicovú štrúdľu. Najlepšiu na svete.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1