fbpx
Domov Vianočné pečenie Pravé anglické florentínky

Pravé anglické florentínky

Autorka Jana Štrbková
florentínky

Recept na pravé anglické florentínky je môj obľúbený. Pečiem ho vždy na Vianoce. Snúbia sa v ňom úžasné chute ovocia, cukru, čokolády, ktoré vyzdvihuje zaujímavá ingrediencia – soľ. Pečte presene podľa tejto receptúry a budete užasnuté chuťou tohoto storočného receptu z krásneho Anglicka.

Upečte florentínky, previažte ich mašľou a máte vynikajúci vianočný darček. Svojou úžasnou chuťou totiž pravé anglické florentínky potešia skutočne každého.

florentínky

Pravé anglické florentínky

Recept na pravé anglické Florentínky, ktoré milujú Londýnčania. Vianočné pečenie Pravé anglické florentínky European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 36 kúskov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.2/5
( 5 počet hlasov )

Ingrediencie

Na cesto:
175 g zmäknutého masla, 85 g trstinového cukru, 1 balenie vanilkovej dužiny alebo 1 PL vanilkovej pasty,  225 g hladkej špaldovej múky (alebo pšeničnej), ¼ lyžice mletej škorice
Na plnku:
50 g masla, 50 g trstinového cukru, 50 g medu, štipku soli, 50 g hladkej špaldovej múky, 75 g nasekaných kandizovaných čerešní, 75 g mandľových vločiek, 150 g nasekanej 80% čokolády

Postup

  1. Pripravíme si cesto. Dajme maslo, cukor a dužinu z vanilky do misy a vyšľaháme šľahačom dokrémova. Pridáme múku a škoricu a premiešame metličkou, aby sa vytvorilo hladké cesto.
  2. Zabalíme do fólie a necháme a na jednu hodinu vložíme do chladničky.
  3. V hrnci rozpustíme maslo, cukor, med a soľ. Odložíme zo sporáka, metličkou primiešame múku, potom pridáme čerešne a mandle. Odložíme nabok aby plnka spevnela. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie.
  4. Pripravíme si dosku a pomúčime ju. Cesto vyberieme z chladničky, preložíme na dosku a pomúčeným valčekom vyvaľkáme na asi 0,5 milimetrový plát. Použijeme ozdobnú okrúhlu vykrajovačku s priemerom 6 centimetrov,. Vykrojíme toľko, koláčikov, koľko je možné. Potom zvyšky cesta opäť spojíme, rozvaľkáme a vykrojíme ďalšie koláčiky.
  5. Koláčiky vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a do stredu každého vložíme lyžičku plnky. Dáme do vyhriatej rúry piecť na 12-15 minút, kým nemajú koláčiky krásnu zlatistú farbu.
  6. Po vytiahnutí z rúry necháme asi 15 minút chladnúť.
  7. Keď sú koláčiky vychladnuté, pripravíme si z čokolády polevu. Rozlámanú čokoládu dáme do malého hrnca a pomaly roztápame vo vodnom kúpeli.
  8. Keď bude čokoláda roztopená, ponoríme do nej asi tretinu každého koláčika a vrátime na papier, aby čokoláda vyschla.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1