Čokoládovú penu ako z francúzskej cukrárne sme si doma pripravili spolu s Filipkom. Recept je pravý francúzsky, pre istotu sme na ňom nezmenili úplne nič. Vraj takáto čokoládová pena chutí tak isto ako v michelinských francúzskych reštauráciách. Verím tomu, pretože je to dokonalý pôžitok.
8 komentárov
Dobry den prajem. Pri priprave francuzskej cokolady je nadoba nad parou stale? Dakujem
Milá Monika, ďakujem za otázku. Čokoládu zložíme z pary a do horúcej po častiach pridávame dotuha vyšľahaný sneh. Hneď plníme do pohárikov a chladíme v chladničke. Zjeme v ten istý deň.
A zabudla som napísať, že žĺtky zamiešavam nad parou. Ale nesmie sa dotýkať spodok hrnca vriacej vody, inak sa vám spraví zo žĺtkov praženica. Nech sa pena vydarí. 🙂
Ako dlho miešam žĺtky s čokoládou nad parou? (Ešte pred zamiešaním snehu z bielkov).
Dobrý deň Miroslava, také 3 – 4 minútky miešam nad parou žĺtky, čokoláda musí byť hladká a lesklá. Hneď po odstavení z pary pridávam na tri časti dotuha vyšľahaný sneh so štipkou soli. J.
A zabudla som napísať, že žĺtky zamiešavam nad parou. Ale nesmie sa dotýkať spodok hrnca vriacej vody, inak sa vám spraví zo žĺtkov praženica. Nech sa pena vydarí. 🙂
Dobrý večer, pena vyzerá výborne, ale je vhodná aj pre deti? Ďakujem
Dobrý deň, pre predškolkov by som bola opatrná. Dôležité je, aby boli vajíčka domáce, kvalitné a čerstvé. Je to starý francúzsky recept, robieva sa desiatky rokov.