fbpx
Domov Koláče a zákusky Pravý francúzsky recept: Čokoládová pena

Pravý francúzsky recept: Čokoládová pena

Autorka Jana Štrbková
čokoládová pena recept

Čokoládovú penu ako z francúzskej cukrárne sme si doma pripravili spolu s Filipkom. Recept je pravý francúzsky, pre istotu sme na ňom nezmenili úplne nič. Vraj takáto čokoládová pena chutí tak isto ako v michelinských francúzskych reštauráciách. Verím tomu, pretože je to dokonalý pôžitok.

čokoládová pena recept

Pravý francúzsky recept: Čokoládová pena

Čokoládovú penu ako z francúzskej cukrárne sme si doma pripravili spolu s Filipkom. Recept je pravý francúzsky, pre istotu sme na ňom… Koláče a zákusky čokoládová pena recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.1/5
( 32 počet hlasov )

Ingrediencie

200 g horkej čokolády, 120 ml vody, 3 vajíčka, štipka soli, 50 g krupicového cukru

Postup

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov, cukru a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
  2. V menšom hrnci zohrejeme vodu a položíme naň ohňovzdornú misu, ktorá sa nesmie dnom dotýkať horúcej vody. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu nalámanú na kúsky spolu so 120 ml vody. Premiešame dohladka.
  3. Za stáleho miešania pridáme 3 žĺtky. 
  4. Zložíme z ohňa a nakoniec pridáme vyšľahaný sneh. Penu nalejeme do malých pohárikov. Vložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky. 

Tip Medových motúzov

Môžeme podávať s malým kopčekom čerstvo vyšľahanej šľahačky.

Naša záhrada Medové motúzy sa premenila na francúzsku cukráreň vďaka tejto úžasnej čokoládovej pene.

Ešte si prečítajte

8 komentárov

Monika 25. októbra 2020 - 12:50

Dobry den prajem. Pri priprave francuzskej cokolady je nadoba nad parou stale? Dakujem

Odpoveď
Jana Štrbková 25. októbra 2020 - 16:39

Milá Monika, ďakujem za otázku. Čokoládu zložíme z pary a do horúcej po častiach pridávame dotuha vyšľahaný sneh. Hneď plníme do pohárikov a chladíme v chladničke. Zjeme v ten istý deň.

Odpoveď
Jana Štrbková 25. októbra 2020 - 16:45

A zabudla som napísať, že žĺtky zamiešavam nad parou. Ale nesmie sa dotýkať spodok hrnca vriacej vody, inak sa vám spraví zo žĺtkov praženica. Nech sa pena vydarí. 🙂

Odpoveď
Miroslava 2. novembra 2020 - 7:38

Ako dlho miešam žĺtky s čokoládou nad parou? (Ešte pred zamiešaním snehu z bielkov).

Odpoveď
Jana Štrbková 2. novembra 2020 - 8:37

Dobrý deň Miroslava, také 3 – 4 minútky miešam nad parou žĺtky, čokoláda musí byť hladká a lesklá. Hneď po odstavení z pary pridávam na tri časti dotuha vyšľahaný sneh so štipkou soli. J.

Odpoveď
Jana Štrbková 25. októbra 2020 - 16:45

A zabudla som napísať, že žĺtky zamiešavam nad parou. Ale nesmie sa dotýkať spodok hrnca vriacej vody, inak sa vám spraví zo žĺtkov praženica. Nech sa pena vydarí. 🙂

Odpoveď
Maja 30. decembra 2020 - 21:07

Dobrý večer, pena vyzerá výborne, ale je vhodná aj pre deti? Ďakujem

Odpoveď
Jana Štrbková 30. decembra 2020 - 23:26

Dobrý deň, pre predškolkov by som bola opatrná. Dôležité je, aby boli vajíčka domáce, kvalitné a čerstvé. Je to starý francúzsky recept, robieva sa desiatky rokov.

Odpoveď

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1