fbpx
Domov Zdravé a fit Najlepší recept na vynikajúci cézar šalát

Najlepší recept na vynikajúci cézar šalát

Autorka Jana Štrbková
cézar šalát najlepší recept

Úžasné a pritom ľahučké jedlo pripomína leto, more a príjemný vánok. Našťastie, vynikajúci cézar šalát si môžete pripraviť aj doma a užívať si výnimočnosť tohoto jednoduchého jedla. Tajomstvo dokonalej chuti spočíva v precíznej príprave zálievky.

cézar šalát najlepší recept

Najlepší recept na vynikajúci cézar šalát

Úžasné a pritom ľahučké jedlo pripomína leto, more a príjemný vánok. Našťastie, vynikajúci cézar šalát si môžete pripraviť aj doma a užívať si výnimočnosť tohoto jednoduchého jedla. Tajomstvo dokonalej chuti spočíva v precíznej príprave zálievky. Zdravé a fit caesar šalát, cézar šalát, recept na cézar šalát, najlepší recept na cézar šalát European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 ľadový šalát, 300 g rukoly, 1 čakanka červená, 1 červená cibuľa, 3 krajce domáceho chleby na krutóny, 600 g kuracích pŕs, 2 vetvička čerstvého rozmarínu, 2 lyžice oleja, soľ
Na zálievku: 4 lyžice bieleho gréckeho jogurtu, 1 lyžička worchesterovej omáčky, 1 lyžička horčice, 2 ančovičky, čerstvo nastrúhaná citrónová kôra z 1 biocitróna, čerstvo vytlačená šťava z 1 biocitróna, 1 lyžica kvalitného vínneho octu, 4 lyžice olivového oleja
Na posypanie: 50 g parmezánu

vynikajúci cézar šalát

Vynikajúci cézar šalát. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

 

Postup

  1. Pripravíme si zálievku.
  2. Do veľkej šalátovej misy dáme jogurt, worchesterovu omáčku, horčicu, nadrobno nasekané ančovičky, nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna, vínny ocot a 2 lyžice nastrúhaného parmezánu. Dôkladne premiešame.
  3. Šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a nakrájame na pásiky.
  4. Nasypeme do šalátovej misy.
  5. Cibuľu nakrájame na tenké plátky a pridáme k šalátu.
  6. Krajce domáceho chleba nakrájame na kocky.
  7. Na panvicu dáme rozohriať 1 lyžicu olivového oleja a dochrumkava opražíme.
  8. Mäso nakrájame na tenké rezne, osolíme z oboch strán.
  9. Na každý plát dáme pár lístkov rozmaríni. Na plátky s rozmarínom dáme papier na pečenie a plátky jemne naklepeme.
  10. Na panvici dáme rozpáliť 2 lyžice olivového oleja. Sprudka na ňom opražíme plátky mäsa. Restujeme z každej strany asi 3 minúty.
  11. Hotové mäso nakrájame na rezance.
  12. Šalát v mise dôkladne zmiešame so zálievkou. Šalát naaranžujeme na 4 taniere, posypeme krutónmi, nastrúhaným parmezánom, hoblinkami parmezánu a plátkami kuracieho mäsa. Ihneď podávame. 

Tip Medových motúzov

Cézar šalát najlepšie chutí s pohárikom schladeného prosecca.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1