fbpx
Domov Jednoduché Výborná gibanica: Slaný smotanový koláč so sezamom

Výborná gibanica: Slaný smotanový koláč so sezamom

Autorka Jana Štrbková
slaný smotanový koláč gibanica

Slaný smotanový koláč so sezamom podobný balkánskej špecialite gibanica si doprajem vždy, keď v obchode objavím plátky chladeného filo cesta. Je to dobrota.

slaný smotanový koláč gibanica

Výborná gibanica: Slaný smotanový koláč so sezamom

Slaný smotanový koláč so sezamom podobný balkánskej špecialite gibanica si doprajem vždy, keď v obchode objavím plátky chladeného filo cesta. Je to dobrota. Jednoduché slané pečivo European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 20 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g chladeného filo cesta, 300 g kyslej smotany, 100 g syra feta, 5 vajec, soľ podľa chuti

Na potretie: 2 vajcia

Na posypanie: sezam, mletá rasca

Postup

  1. V miske zmiešame smotanu, rozdrobený syr feta, vajcia, dochutíme soľou.
  2. Pláty filo cesta rozvinieme, rozotrieme 2 lyžice plnky a prikryjeme druhým plátom cesta. Postup opakujeme, kým neminieme všetky pláty.
  3. Naplnené pláty zvinieme do rolády. Odložíme stuhnúť na pol hodiny do chladničky.
  4. Roládu krájame na pláty hrubé asi 2 centimetre a ukladáme vedľa seba na papier na pečenie. Potrieme rozšľahanými vajíčkami, posypeme sezamom a mletou rascou. Môžeme ešte dochutiť soľou.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 ˚C asi 35 minút dozlatista.

Tip Medových motúzov

Pláty filo cesta môžeme naplniť aj sladkou plnkou z mletej škorice, vanilkového cukru a roztopeného masla.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1