Keď prídu chladnejšie dni, častejšie sa nám doma žiadajú husté polievky. Mojou obľúbenou je polievka z čiernej šošovice, do ktorej pridávam stopkový zeler, čerstvé bylinky, koreňovú zeleninu aj posilňovač imunity cesnak, ktorý sa na jeseň veru hodí.
150 g čiernej šošovice (beluga), 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica masla, 2 bobkové listy, trochu čerstvého rozmarínu, 4 guľôčky celého čierneho korenia, 1 čl sušeného majoránu, 3 stopky stopkového zeleru, 1 väčšia mrkva, 1 petržlen, 1/2 citróna, soľ podľa chuti, čerstvo zomleté čierne korenie, 2 Pl najemno nasekanej čerstvej petržlenovej vňate Polievka výborne chutí, keď ju servítujeme s lyžicou bieleho gréckeho jogurtu posypanou mletou údenou paprikou.
Výnimočne chutná: Polievka z čiernej šošovice
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov
2 komentáre
Belugu som ešte nejedla. Varím túto polievku. Vyzerá naozaj ako kaviár.
Ďakujem.
Ja mám veľmi rada šošovicu ako takú, aj žltú aj červenú a aj túto čiernu, najmä preto, že je veľmi chutná, obsahuje veľa bielkovín a polievočka je hotová vždy veľmi rýchlo. Ďakujem za komentár. Jana