Keď prídu chladnejšie dni, častejšie sa nám doma žiadajú husté polievky. Mojou obľúbenou je polievka z čiernej šošovice, do ktorej pridávam stopkový zeler, čerstvé bylinky, koreňovú zeleninu aj posilňovač imunity cesnak, ktorý sa na jeseň veru hodí.
150 g čiernej šošovice (beluga), 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica masla, 2 bobkové listy, trochu čerstvého rozmarínu, 4 guľôčky celého čierneho korenia, 1 čl sušeného majoránu, 3 stopky stopkového zeleru, 1 väčšia mrkva, 1 petržlen, 1/2 citróna, soľ podľa chuti, čerstvo zomleté čierne korenie, 2 Pl najemno nasekanej čerstvej petržlenovej vňate Polievka výborne chutí, keď ju servítujeme s lyžicou bieleho gréckeho jogurtu posypanou mletou údenou paprikou. Výnimočne chutná: Polievka z čiernej šošovice
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov