fbpx
Domov Chutné polievky Výnimočne chutná: Polievka z čiernej šošovice

Výnimočne chutná: Polievka z čiernej šošovice

Autorka Jana Štrbková
šošovicový polievka recept

Keď prídu chladnejšie dni, častejšie sa nám doma žiadajú husté polievky. Mojou obľúbenou je polievka z čiernej šošovice, do ktorej pridávam stopkový zeler, čerstvé bylinky, koreňovú zeleninu aj posilňovač imunity cesnak, ktorý sa na jeseň veru hodí.

šošovicový polievka recept

Výnimočne chutná: Polievka z čiernej šošovice

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.0/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

150 g čiernej šošovice (beluga), 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica masla, 2 bobkové listy, trochu čerstvého rozmarínu, 4 guľôčky celého čierneho korenia, 1 čl sušeného majoránu, 3 stopky stopkového zeleru, 1 väčšia mrkva, 1 petržlen, 1/2 citróna, soľ podľa chuti, čerstvo zomleté čierne korenie, 2 Pl najemno nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  1. Na masle speníme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme bobkové listy, celé čierne korenie a čerstvý rozmarín.  Pridáme opláchntú a odkvapkanú šošovicu a krátko restujeme. 
  2. prisypeme na kocky nakrájaný stopkový zeler, mrkvu, petržlen a krátko restujeme. Pridáme medzi prstami rozdrvený sušený majorán, premiešame, rozvoniame a zalejeme vriacou vodou. varíme asi 35 minút, kým nie je šošovica mäkká.
  3. Potom pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a ešte krátko povaríme. Nakoniec dochutíme čerstvo vytlačenou cistrónovou šťavou, soľou, čerstvo zomletým čiernym korením.
  4. Podávame s čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tip Medových motúzov

Polievka výborne chutí, keď ju servítujeme s lyžicou bieleho gréckeho jogurtu posypanou mletou údenou paprikou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1