fbpx
Domov Čo na obed Výborný chlieb s medvedím cesnakom

Výborný chlieb s medvedím cesnakom

Autorka Jana Štrbková
Chlieb s medvedím cesnakom recept

Chlieb je u nás doma základ, preto ho priprvaujem na veľa spôsobov. Vyskúšajte tento môj výborný chlieb s medvedím cesnakom. Je veľmi chutný.

Chlieb s medvedím cesnakom recept

Výborný chlieb s medvedím cesnakom

Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

250 g špaldovej celozrnnej múky, 250 g špaldovej hladkej múky, 1/2 kocky čerstvého droždia, 350 ml vlažného kozieho mlieka, 1 lyžicu cukru, 175 ml olivového oleja, 1 lyžicu soli, 3 hrste mladých lístkov medvedieho cesnaku

Chlieb s medvedím cesnakom najlepšie chutí na pikniku. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Chlieb s medvedím cesnakom najlepšie chutí na pikniku. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Obe múky preosejeme do misky, uprostred urobíme jamku. Je dôležité, aby sa múka prevzdušnila, chlebík bude vláčnejší.
  2. Droždie rozdrobíme do 100 ml mlieka s cukrom a vylejeme do jamky v múke. Zakryjeme čistou utierkou a položíme na teplé miesto, necháme 1/2 hodiny kysnúť.
  3. Zvyšné mlieko zmiešame so soľou, 2 lyžice oleja, zmes vylejeme k múke s vykysnutým  kváskom a vypracujeme hladké cesto.
  4. Umyté lístky medvedieho cesnaku nasekáme nadrobno a zmiešame so zvyšným olejom.
  5. Formu na srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie. Cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú plochu, ešte ho premiesime a rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Potrieme ju olejom zmiešaným s cesnakom, stočíme ako roládu a potom nakrájame asi na 2 cm plátky.
  6. Poukladáme do formy každý plátok, presne ako pečené buchty. Potrieme olejom s medvedím cesnakom a necháme ešte asi pol hodinu vykysnúť.
  7. Pečieme asi 50 minút dozlatista v rúre predhriatej na 180 °C. Po dopečení vyklopíme a podávame ešte mierne teplý. 

Recept na chlieb s medvedím cesnakom

Recept na chlieb s medvedím cesnakom. Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

Chlebík najlepšie chutí s bylinkovým maslom s medvedím cesnakom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1