fbpx
Domov Vianočné pečenie Také výborné: Tartaletky s bielou, horkou čokoládou a malinami

Také výborné: Tartaletky s bielou, horkou čokoládou a malinami

Autorka Jana Štrbková
tartaletky s bielou a horkou čokoládou

Dokonalá chuť čokolády najlepšie vynikne v mojich maslových tartaletkách. Je to zážitok, keď sa chrumkavé krehké cesto rozpadne na jazyku spolu so stopercentne čokoládovou a malinovou chuťou. Vyskúšajte môj obľúbený recept.

tartaletky s bielou a horkou čokoládou
Dokonalá chuť čokolády najlepšie vynikne v mojich maslových tartaletkách. Je to zážitok, keď sa chrumkavé krehké cesto rozpadne na jazyku spolu so stopercentne čokoládovou a malinovou chuťou. Vianočné pečenie tartaletky, čokoláda, čokoládové dezerty European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 12 tartaletiek s priemerom 6 cm Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

Na cesto: 300 g hladkej múky, 180 g masla, 30 g lyžice práškového cukru, 50 ml studenej vody, maslo na vymastenie formičiek

Na plnku: 300 g malín, 10 lístkov mäty, 260 ml smotany na šľahanie, 120 g horkej čokolády, 120 g bielej čokolády, 50 g medu, 60 g masla

Postup

  1. Na tartaletky vymastíme maslom formičky s priemerom 6 – 7 centimetrov. V sekáčiku spojte do mrveničky múku, maslo a práškový cukor. Pridáme toľko studenej vody, aby sa vytvorilo cesto. Cesto vytvarujeme do gule, potom do placky, zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky.
  2. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi pol centimetra. Vykrojíme z neho 12 krúžkov s priemerom asi 6 centimetrov. Cestom naplníme vymastené formičky. Okraje cesta zrežeme nožíkom, aby boli rovné. Vložíme na 15 minút do chladničky.
  3. Rúru vyhrejeme na 190 ˚C. Tartaletky vyložíme papierom na pečenie, zaťažíme suchou ryžou alebo strukovinou a pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút. Potom zložíme papier so strukovinou a dopekáme ďalších 10 minút dozlatista. Necháme vychladnúť.
  4. Na plnku 150 g malín premiešame s nasekanými lístkami mäty. Lyžičku zmesi položíme na dno tartaletiek, zarovnáme. Smotanu privedieme takmer do bodu varu, odstavíme. Obe čokolády nalámeme do dvoch misiek a každú čokoládu zalejeme polovicou horúcej smotany. Chvíľu počkáme, kým sa čokolády rozpustia a miešame, kým nevznikne hladký krém. Potom postupne vpracujeme opäť do každej čokolády polovicu masla.
  5. Do šiestich vychladnutých tartaletiek nalejeme plnku z horkej čokolády a do šiestich plnku z bielej čokolády. Necháme stuhnúť a dozdobíme malinami.

Tip Medových motúzov

Na dozdobenie môžeme použiť aj lístky čerstvej mäty alebo jedlé kvety.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1