fbpx
Domov Čo na obed Šalát z poľníčka a granátového jablka

Šalát z poľníčka a granátového jablka

Autorka Jana Štrbková
Šalát z poľníčka a granátového jablka

Pripravte si spolu so mnou šalát z poľníčka a granátového jablka. Lístky mladého poľníčka obsahujú viac vitamínu C ako citrón a veľa omladzujúcich antioxidantov. A navyše majú vynikajúcu orieškovú chuť. Môj šalát som dochutila megazdravými semienkami granátového jablka a olivovým olejom. Vitamínová bomba!

Šalát z poľníčka a granátového jablka
Najlepší recept na šalát z poľníčka a granátového jablka Čo na obed Šalát z poľníčka a granátového jablka European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

300 g šalátu polníček, 100 g tekvicových semienok, 1 granátové jablko
Na zálievku:
2 lyžice olivového oleja, šťava z 1 pomaranča, šťava z ½ limetky, 1 lyžicu medu, štipka soli

Postup

1. Na panvici nasucho opražíme tekvicové semienka.

2. Pripravíme si zálievku. Do misy dáme olivový olej, vytlačíme šťavu z pomaranča a limetky,  pridáme 1 lyžicu medu a štipku soli.

3. Do misy na šalát dáme umytý a osušený poľníček, zalejeme pripravenou zálievkou. Pridáme orestované tekvicové semienka a zrniečka granátového jablka.

Tip Medových motúzov

Šalát vynikajúco chutí aj so syrom feta nakrájaným na kúsky.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1