fbpx
Domov Čo na obed Šťavnatý a taký chutný: Ryžový nákyp s broskyňami a snehovou čiapočkou

Šťavnatý a taký chutný: Ryžový nákyp s broskyňami a snehovou čiapočkou

Autorka Jana Štrbková
Ryžový nákyp s broskyňami

Ryžový nákyp s broskyňami je spojením mojich dvoch obľúbených jedál: klasického ryžového nákypu a šťavnatých broskýň. Je šťavnatý a tak dobre dochutený, že zo stola zmizne raz – dva.

Ryžový nákyp s broskyňami

Šťavnatý a taký chutný: Ryžový nákyp s broskyňami a snehovou čiapočkou

Ryžový nákyp s broskyňami je spojením mojich dvoch obľúbených jedál: klasického ryžového nákypu a šťavnatých broskýň. Čo na obed ryžový nákyp, čo na obed, sladký obed, recept na ryžový nákyp European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.5/5
( 4 počet hlasov )

Ingrediencie

300 g guľatozrnnej ryže, 1 l plnotučného mlieka, 200 g masla, 100 g medu, štipky soli, kôra z jedného citróna, 5 vajec, 4 broskyne, maslo na vymastenie formy. 1 lyžička mletej škorice

Postup

  1. Ryžu dôkladne prepláchneme vodou, necháme odkvapkať, nasypeme do hrnca a zalejeme mliekom. Za stáleho miešania varíme, kým ryža nie je mäkká. Trvá to asi 15 minút.
  2. V miske vyšľaháme maslo s medom a citrónovou kôrou do peny, po jednom zašľahávame vajcia. Nakoniec primiešame uvarenú ryžu.
  3. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Polovicu snehu primiešame k ryži.
  4. Zapekaciu formu vymastíme maslom a nalejeme do nej polovicu ryžovej zmesi. Na ňu naukladáme nakrájané broskyne a zalejeme druhou polovciou ryžovej zmesi. Pečieme v rúre vhyriatej na 200 stupňov asi 30 minút. Potom nákyp vyberieme, navrstvíme zvyšný sneh a zapečieme v rúre ešte 10 minút. 
  5. Hotový nákyp vyberieme z rúry a posypeme mletou škoricou.

Tip Medových motúzov

Nákyp môžeme upiecť aj z broskyňového kompótu.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1