fbpx
Domov Jednoduché Výborné: Cviklové carpaccio s orechami

Výborné: Cviklové carpaccio s orechami

Autorka Jana Štrbková
Cviklové carpaccio recept

Lahodnú zeleninu nakrájam na tenké plátky a zalejem chutnou marinádou. Cviklové carpaccio s orechami je chladivé predjedlo, ktoré potom počas horúcich dní príjemne zasýti. V chladničke vydrží dva dni a tak môžem mať neustále zásobu nielen pre mňa, ale aj pre návštevy.

Cviklové carpaccio recept

Výborné: Cviklové carpaccio s orechami

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

6 ks červenej repy, 250 ml olivového oleja, 4 lyžice medu, 2 lyžice hnedého cukru, 5 lyžíc vínneho octu, šťava z 1 pomaranča, tymián, soľ podľa chuti, mleté čierne korenie, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 hrste vlašských orechov, 200 g čerstvého kozieho syra

Postup

  1. Repu uvaríme domäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme. Nastrúhame na tenké plátky.
  2. Ocot zvaríme so soľou, cukrom, potom pridáme med, mleté čierne korenie, olej, pomarančovú šťavu a rozšľaháme. Pridáme lístky tymianu.
  3. Marinádu nalejeme na repu a necháme marinovať aspoň 12 hodín.
  4. Plátky repy naaranžujeme na taniere, ozdobíme bylinkami, posypeme syrom a nasucho opraženými vlašskými orechami.

Tip Medových motúzov

Carpaccio výborne chutí s čerstvým kozím syrom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1