Tak toto je ďalšie úžasné jedlo môjho detstva, ktoré najlepšie na svete varí moja maminka. Veľmi som sa snažila, aby som sa jej granadír alias granatiersky pochod naučila robiť rovnako majstrovsky. Vyskúšajte, u nás doma všetkým veľmi chutí. A najlepší je s domácimi fliačkami, na to nezabúdajte.
Na fliačky: 150 g hrubej múky, 200 g polohrubej múky, 2 vajíčka, 1 lyžičky soli, 120 ml vlažnej vody, 50 g masla Pripravíme si domáce fliačky. Do misky preosejeme obe múky, pridáme vajíčka, soľ a postupne za stáleho miešania pridávame vodu. Rukou vypracujeme vláčne cesto, necháme ho postáť asi 10 minút. Do veľkého hrnca dáme variť osolenú vodu. Zemiaky uvarené v šupke očistíme a nakrájame na menšie kocky. Na rozpálenej masti dozlatista upražíme cibuľku, pridáme zemiaky, soľ, mletú papriku a čerstvo zomleté čierne korenie. Za stáleho miešania restujeme asi 7 minút. Z odpočinutého cesta vyvaľkáme pás hrubý asi 3 milimetre. Nakrájeme ho na pláty, dobre pomúčime a nakrájame na drobné fliačky. Vložíme do vriacej vody, premiešame, aby sa neprilepili o dno a necháme asi 5 minút povariť na miernom ohni. Fliačky precedíme a vložíme do misky, premiešame spolu s kúskami masla, aby sa nezlepili. Hotové fliačky presypeme k zemiakovej hmote a dôkladne premiešame. Môžeme ešte dochutiť čiernym korením a soľou. Granadír môžeme podávať aj s opraženou údenou slaninkou.
Najlepšie chutí granadír s kyslými zaváranými uhorkami. Vynikajúci granadír alias granatiersky pochod
Jana Štrbková
Tak toto je ďalšie úžasné jedlo môjho detstva, ktoré najlepšie na svete varí moja maminka. Veľmi som sa snažila, aby som sa jej granadír alias granatiersky pochod naučila robiť rovnako majstrovsky. Vyskúšajte, u nás doma všetkým veľmi chutí. A najlepší je s domácimi fliačkami, na to nezabúdajte.
Čo na obed
granatiersky pochod recept, granadír recept
European
Ingrediencie
Na granadír: 500 g v šupke uvarených zemiakov, 1 lyžica masti, 1 cibuľa, 1/2 lyžičky soli, 1 lyžička sladkej mletej papriky, čerstvo mleté čierne koreniePostup
Tip Medových motúzov