fbpx
Domov Čo na obed Vynikajúci granadír alias granatiersky pochod

Vynikajúci granadír alias granatiersky pochod

Autorka Jana Štrbková
granatiersky pochod alias granadír recept

Tak toto je ďalšie úžasné jedlo môjho detstva, ktoré najlepšie na svete varí moja maminka. Veľmi som sa snažila, aby som sa jej granadír alias granatiersky pochod naučila robiť rovnako majstrovsky. Vyskúšajte, u nás doma všetkým veľmi chutí. A najlepší je s domácimi fliačkami, na to nezabúdajte.

granatiersky pochod alias granadír recept

Vynikajúci granadír alias granatiersky pochod

Tak toto je ďalšie úžasné jedlo môjho detstva, ktoré najlepšie na svete varí moja maminka. Veľmi som sa snažila, aby som sa jej granadír alias granatiersky pochod naučila robiť rovnako majstrovsky. Vyskúšajte, u nás doma všetkým veľmi chutí. A najlepší je s domácimi fliačkami, na to nezabúdajte. Čo na obed granatiersky pochod recept, granadír recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.0/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

Na fliačky: 150 g hrubej múky, 200 g polohrubej múky, 2 vajíčka, 1 lyžičky soli, 120 ml vlažnej vody, 50 g masla
Na granadír: 500 g v šupke uvarených zemiakov, 1 lyžica masti, 1 cibuľa, 1/2 lyžičky soli, 1 lyžička sladkej mletej papriky, čerstvo mleté čierne korenie

Postup

Pripravíme si domáce fliačky. Do misky preosejeme obe múky, pridáme vajíčka, soľ a postupne za stáleho miešania pridávame vodu. Rukou vypracujeme vláčne cesto, necháme ho postáť asi 10 minút. Do veľkého hrnca dáme variť osolenú vodu.

Zemiaky uvarené v šupke očistíme a nakrájame na menšie kocky. Na rozpálenej masti dozlatista upražíme cibuľku, pridáme zemiaky, soľ, mletú papriku a čerstvo zomleté čierne korenie. Za stáleho miešania restujeme asi 7 minút.

Z odpočinutého cesta vyvaľkáme pás hrubý asi 3 milimetre. Nakrájeme ho na pláty, dobre pomúčime a nakrájame na drobné fliačky. Vložíme do vriacej vody, premiešame, aby sa neprilepili o dno a necháme asi 5 minút povariť na miernom ohni. Fliačky precedíme a vložíme do misky, premiešame spolu s kúskami masla, aby sa nezlepili. 

Hotové fliačky presypeme k zemiakovej hmote a dôkladne premiešame. Môžeme ešte dochutiť čiernym korením a soľou. 

Tip Medových motúzov

Granadír môžeme podávať aj s opraženou údenou slaninkou. Najlepšie chutí granadír s kyslými zaváranými uhorkami.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1