fbpx
Domov Vianočné pečenie Super linecké pečivo: Vianočná linzerka

Super linecké pečivo: Vianočná linzerka

Autorka Nika Lucáková
linecké koláčiky vianočná linzerka

Tento koláčik s názvom vianočná linzerka som vždy chcela vyskúšať. A teraz počas adventu, keď už sa linecké pečivo začína vypekať, som sa do toho konečne dala. Oriešky a pikantný lekvár robia z tohto jednoduchého koláčika môjho nového favorita ku kávičke.

linecké koláčiky vianočná linzerka

Super linecké pečivo: Vianočná linzerka

Tento koláčik s názvom vianočná linzerka som vždy chcela vyskúšať. A teraz počas adventu, keď už sa linecké pečivo začína vypekať, som sa do toho konečne dala. Oriešky a pikantný lekvár robia z tohto jednoduchého koláčika môjho nového favorita ku kávičke. Vianočné pečenie linecké pečivo, linzerka, linecké pečivo s lekvárom European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 20 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

300 g hladkej pšeničnej alebo špaldovej múky, štipka soli, 1 lyžička prášku do pečiva, 100 g mletých orechov (vlašských alebo lieskových), 120 g práškového cukru, ½ lyžičky mletej škorice, štipka mletého klinčeka, štipka mletého kardamónu, 170 g masla, 2 vajíčka, 250 g lekváru (ja som použila hroznový a čučoriedkový)

Postup

Múku preosejeme a spojíme so štipkou soli, s koreninami aj s cukrom a orechmi. Maslo nakrájame na kocky a spojíme s jedným celým vajcom a jedným bielkom. Všetky suroviny zmiešame dohromady na hladké cesto a dáme ho na 30 minút do chladničky.

Asi dve tretiny vychladeného cesta vyvaľkáme na jemne pomúčenej pracovnej doske natenko na obdĺžnik a preložíme na menší plech vystlaný papierom na pečenie. Zvyšnú tretinu cesta tiež rozvaľkáme a vykrojíme formičkami rôzne vianočné tvary.

Na cesto natrieme jemne zohriaty rozmiešaný lekvár. Navrch poukladáme v rozostupoch vykrojené tvary cesta, potrieme ich žĺtkom rozmiešaným s mliekom a koláč dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne 20 až 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť na plechu a potom nakrájame a ešte pocukrujeme práškovým cukrom.

Tip Medových motúzov

Linzerka sa klasicky robí v okrúhlej koláčovej forme a toto množstvo cesta sa zmestí do formy s priemerom asi 24 až 26 cm. Oriešky do cesta môžeme pred pridaním do cesta opiecť nasucho na panvici. Budú ešte voňavejšie.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1