fbpx
Domov Čo na obed Jednoduché a výborné: Steaky z bravčovej panenky

Jednoduché a výborné: Steaky z bravčovej panenky

Autorka Jana Štrbková
steaky z bravčovej panenky

Steaky z bravčovej panenky, to je pochúťka. V Trnave máme výborného mäsiara a tak väčšinu v piatok nakúpim úplne čerstvé krásne kúsky bravčovej panenky. Hoci sa tento luxusný kúsok mäsa dá pripraviť veľmi sofistikovane, u nás doma letí úplne jednoduché spracovanie, ktoré nechá vyniknúť výnimočnú chuť mäsa.

steaky z bravčovej panenky

Jednoduché a výborné: Steaky z bravčovej panenky

Steaky z bravčovej panenky, to je pochúťka. V Trnave máme výborného mäsiara a tak väčšinu v piatok nakúpim úplne čerstvé krásne kúsky bravčovej panenky. Hoci sa tento luxusný kúsok mäsa dá pripraviť veľmi sofistikovane, u nás doma letí úplne jednoduché spracovanie, ktoré nechá vyniknúť výnimočnú chuť mäsa. Čo na obed bravčové mäso, bravčová panenka, mäso, obed, jednoduché recepty, rýchly obed European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

450 g bravčovej panenky, soľ podľa chuti, čerstvo zomleté čierne korenie, 1 lyžica olivového oljea, 2 stonky čerstvého rozmarínu, 80 g na plátky nakrájanej prerastenej slaniny

Postup

  1. Bravčovú panenku vyberieme asi pol hodinu pred spracovaním z chladničky. Očistíme ju, nakrájame na plátky hrubé asi 5 - 7 cm. Reznou časťou preložíme na dosku, päsťou pritlačíme a dlaňou sformujeme do tvaru steaku. 
  2. Z každej strany kúsky mäsa osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, posypeme natrhanými lístkami rozmarínu a pokvapkáme olivovým olejom.
  3. Panvicu rozpálime, pokvapkáme olivovým olejom a poukladáme kúsky mäsa. Asi po 4 minútach otočíme a grilujeme ďalšie 4 minúty. Na mäso poukladáme plátky slaniny.
  4. Mäso vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme ešte asi 5 - 7 minút.

Tip Medových motúzov

Steaky najlepšie chutia so štuchanými zemiakmi a listovým šalátom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1