fbpx
Domov Videorecepty VIDEORECEPT Vychutnáte si len v sezóne: Výborné vyprážané agátové kvety

VIDEORECEPT Vychutnáte si len v sezóne: Výborné vyprážané agátové kvety

Autorka Jana Štrbková
Vyprážané agátové kvety

Vyprážané agátové kvety si vychutnáte len raz do roka, keď v našich hájoch a na okraji lesov kvitnú voňavé agáty. Kvietky sú veľmi aromatické a sladké, sú teda dokonalou surovinou na prípravu dokonalej delikatesy.

Vyprážané agátové kvety

Vychutnáte si len v sezóne: Výborné vyprážané agátové kvety

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

20 súkvetí kvetu agátu, 1 vajíčko, 2 PL práškového cukru, 100 g hladkej múky, 150 ml studenej vody, 500 ml oleja na vyprážanie, práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Agátové kvety otrasieme, aby sme ich zbavili prípadného hmyzu.
  2. Na cestíčko oddelíme žĺtok od bielka. Z bielka vypracujeme pevný sneh. Žĺtok vyšľaháme spolu s práškovým cukrom do peny. Potom striedavo za stáleho šľahania pridávame po lyžiciach múku a vodu. Nakoniec jemne primiešame sneh.
  3. Olej nalejeme do menšieho hrnca s hrubým dnom a necháme rozpáliť olej.
  4. Kvety postupne ponárame do cestíčka, necháme trochu odkvapkať a vyprážame dozlatista v oleji. Po dvoch minútach môžeme otočiť a vyprážať ešte minútu. Kvety preložíme na kuchynskú utierku a necháme odkvapkať.
  5. Podávame ešte teplé, posypané práškovým cukrom.

Tip Medových motúzov

Rovnako môžeme pripraviť aj bazové kvety.


VIDEORECEPT: Vyprážaené agátové kvety

Chcete vidieť ako vo svojej kuchyni pripravujem tento skvelý recept na vyprážané agátové kvety? Pozrite si môj videorecept z youtube kanála Medové motúzy.


Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1